Η Γιουβέντους αναζητά το άτομο που επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια στον Μανιάν

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι εκίνησε διαδικασία εντοπισμού του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τις ρατσιστικές ύβρεις εναντίον του Γάλλου τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μανιάν, την Κυριακή (19/9), πριν από την ισοπαλία (1-1) μεταξύ των δύο ομάδων.

Η Γιουβέντους αναζητά το άτομο που επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια στον Μανιάν

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται προσβολές από ένα άτομο, εναντίον του τερματοφύλακα της Μίλαν, ενώ αυτός «ζεσταινόταν» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, η Γιουβέντους ξεκίνησε μια διαδικασία για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του συλλόγου του Τορίνο στο AFP.

Να σημειωθεί ότι ενώ τα γήπεδα μόλις άνοιξαν για τους φιλάθλους στην Ιταλία (σε όριο 50%) μετά από δεκαοκτώ μήνες κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι ήδη το δεύτερο επεισόδιο που διαδραματίζεται και συνδέεται με ρατσιστική συμπεριφορά στη Serie A.

Η Ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα την Παρασκευή (17/9) μετά από φερόμενο ρατσιστικό παραλήρημα που είχε στόχο έναν άλλο παίκτη της Μίλαν, τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, Τιεμού Μπακαγιόκο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της 12ης Σεπτεμβρίου στο Σαν Σίρο, απέναντι στη Λάτσιο (2-0). Στο Instagram, ο Μπακαγιόκο είχε κατηγορήσει «μερικούς υποστηρικτές της Λάτσιο» για «ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του και προς τον Φρανκ Κεσιέ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ