Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο, ο Χασάν και ο Απόλλων

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ξέσπασμα με τον Απόλλωνα, αλλά πέρυσι είχε νικήσει 2-0 με τα γκολ του Χασάν στο β' μέρος και την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς με γκολ του Μάνου στο 89'. Η ευκαιρία του Τικίνιο για «σεφτέ» θέλει βοήθειες. 

Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο, ο Χασάν και ο Απόλλων

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το δεύτερο τρίποντό του στο πρωτάθλημα και θεωρητικά δεν θα έχει μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Απόλλωνα που προέρχεται από δύο ήττες και έχει τη χειρότερη διαφορά τερμάτων στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Όλα βέβαια αποδεικνύονται στο γήπεδο, σαφώς είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να κάνει εύκολο το παιχνίδι, αλλά και προφανώς τίποτα δεν είναι εύκολο χωρίς προσπάθεια. Απέναντι σε μία ομάδα που θα κοιτάξει να βγάλει αντίδραση και να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και με τον Πέδρο Μαρτίνς να θυμάται ότι πιο εύκολα κερδίζει με τον Ολυμπιακό τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη παρά στο «Καραϊσκάκης».

Στην πρώτη σεζόν του Πέδρο ο Ολυμπιακός είχε δεινοπαθήσει για να πάρει το ματς, κάτι που είχε καταφέρει με γκολ του Μάνου στο 89'. Ενώ στο περσινό παιχνίδι ο Απόλλων είχε κρατήσει το 0-0 στο ημίχρονο και χρειάστηκαν δύο γκολ από τον Αχμέντ Χασάν στην επανάληψη για το τελικό 2-0. Και τα δύο παιχνίδια είχαν γίνει τέλη Οκτώβρη, το φετινό τέλη Σεπτέμβρη.

Ο Αιγύπτιος ήταν σε φουλ φόρμα εκείνη την περίοδο, καθώς είχε βάλει και το γκολ της νίκης επί της Μαρσέιγ στο Champions League, ενώ είχε σκοράρει και νωρίτερα στο πρωτάθλημα. Στο περσινό ματς δεν είχε παίξει ο Ελ Αραμπί (είχε μπει αλλαγή), κάτι που θα γίνει και τώρα, στην αναμέτρηση της Τετάρτης (22/9-18.15). Με τον Χασάν να έχει φύγει και τον Τικίνιο να ψάχνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να έχει πράγματι την ευκαιρία να το κάνει εφόσον είναι πιο τυχερός, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον του Ατρομήτου και πιο κινητικός σε σχέση με την εμφάνισή του στην Λαμία.

Ο Βραζιλιάνος χρειάζεται φυσικά και καλύτερες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, κάτι που έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά όχι στο ματς της Λαμίας. Με τον Τικίνιο να εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα γκολ θα έρθουν και ότι προέχει να κερδίζει η ομάδα του, αλλά σίγουρα να έχει κάποια πίεση και ο ίδιος ώστε να κάνει «σεφτέ» στο σκοράρισμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παίρνοντας όλο και περισσότερο ρυθμό μετά τη μακρά απουσία του το καλοκαίρι με το σοβαρό τραυματισμό του.