Οι επόμενες κινήσεις της FIFA για Μουντιάλ ανά διετία

Οι συζητήσεις για την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε διετία, απασχολούν έντονα τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Οι επόμενες κινήσεις της FIFA για Μουντιάλ ανά διετία

Υπάρχουν απόψεις υπέρ και κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου, απ΄ όλους τους συναρμόδιους φορείς και η FIFA, αποφάσισε να «συμβουλευθεί» τις ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο, με αντικείμενο συζήτησης μία πιθανή αλλαγή στο διεθνές πρόγραμμα, τόσο για τις εθνικές ομάδες ανδρών, όσο και των γυναικών, που ολοκληρώνονται το 2023 και το 2024.

Η FIFA, προτίθεται να οργανώσει ένα φόρουμ για εποικοδομητικές ανταλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων και ανυπομονεί να συζητήσει την βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Παράλληλα, υπάρχει θετική εξέλιξη για τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα, που υποστήριξαν τους συλλόγους που αρνούνται να «απελευθερώσουν» τους διεθνείς τους, ιδίως λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς παρατηρείται ευρεία συναίνεση στο ποδόσφαιρο σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης και βελτίωσης του διεθνούς προγράμματος αγώνων.

Μετά τις προσκλήσεις που εστάλησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνομοσπονδιών, θα οργανωθούν ευρύτερες συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Ηδη, δημιουργήθηκαν τεχνικές συμβουλευτικές ομάδες, υπό την ηγεσία του Αρσέν Βενγκέρ, διευθυντή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA και της Τζίλ Ελις, η οποία οδήγησε δις, από τον πάγκο, την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, στην κατάκτηση του Μουντιάλ (2015, 2019).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ