Λουτσέσκου: «Ελπίζουμε να είναι εντάξει ο Βαρέλα»

Τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για τη φιλική νίκη επί της Ντε Γκράαφσαπ αλλά και για τον τραυματισμό του Αφρικανού μπακ που αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.

Λουτσέσκου: «Ελπίζουμε να είναι εντάξει ο Βαρέλα»

Αρκετά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου με την εικόνα του ΠΑΟΚ στη φιλική νίκη της Δευτέρας (16/7) επί της Ντε Γκράαφσαπ. Ο Ρουμάνος τεχνικός ρωτήθηκε για τα πρόσωπα και τα σχήματα που χρησιμοποίησε, τα επερχόμενα ματς με τη Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν από τη λήξη του α' μέρους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για:

Το φιλικό με τη Ντε Γκράαφσαπ: «Ένα δυνατό παιχνίδι που πραγματικά είχε τα πάντα. Είχε πολλά νεύρα, ήταν δυνατό στις μονομαχίες, μου άρεσε αυτό. Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι και για να μας ξυπνήσει, όσον αφορά και για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Δύσκολες συνθήκες δεδομένης της ώρας και της ζέστης.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δυο λάθη θα μπορούσαν να μας κοστίσουν. Στο ένα δεχτήκαμε το γκολ και το άλλο είχαμε το πέναλτι, που έχασε ο αντίπαλος. Μετά τις μέρες που θα έχουμε τη διακοπή, με την επιστροφή μας πιστεύω θα είμαστε πολύ καλά στις αντιδράσεις μας και την φρεσκάδα μας».

Τον τραυματισμό του Βαρέλα: «Δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα,ελπίζουμε όλα να είναι καλά και ότι θα είναι εντάξει τις επόμενες 2-3 μέρες».

Τις διαφορετικές ενδεκάδες που αγωνίστηκαν στα δυο τελευταία φιλικά: «Το κυρίως γκρουπ που έπαιξε σήμερα θα υπολογίζεται περισσότερο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι 2-3 παίκτες από το χθεσινό παιχνίδι δεν μπορούν να βρίσκονται στο βασικό σχήμα».

Την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο: «Πάντα είναι μεγάλη ευθύνη στις πλάτες ενός προπονητή η τόση αγάπη από τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει κάθε χρονιά, όπου κι αν προπονούσα, να παίρνω τόση αγάπη».

Τα πρώτα επίσημα ματς: «Έχουμε μια καινούρια σεζόν που ξεκινάει με δυο παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League. Νομίζω είναι ο πιο όμορφος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά. Ανυπομονώ να προετοιμάσω τα παιχνίδια με την Βασιλεία και να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Γιατί όταν προετοιμάζεσαι τόσο καλά μπορείς να βγάλεις και το καλύτερο αποτέλεσμα με συναίσθημα, αντιδράσεις, συγκέντρωση».