Ολυμπιακός: Η περσινή πορεία της Αντβέρπ δεν παραπέμπει σε «σάκο του μποξ»

Μπορεί η Αντβέρπ να έχει πολλές αλλαγές και δυσκολίες στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά η περσινή πορεία της στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η περσινή πορεία της Αντβέρπ δεν παραπέμπει σε «σάκο του μποξ»

Σε ρυθμούς Αντβέρπ και πρεμιέρας στο Europa League είναι πλέον ο Ολυμπιακός καθώς με τόσο πολλά μαζεμένα ματς δεν μπορεί να σκέφτεται το προηγούμενο αλλά να κοιτάζει μπροστά.

Η βελγική ομάδα έχει κάνει κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημά της (με εξαίρεση το εντυπωσιακό 5-2 στην έδρα της Σταντάρ, με όλα τα γκολ από τον σούπερ Ελβετό φορ της, τον Μίκαελ Φρέι) και να πέρασε δύσκολα στα πέναλτι την Ομόνοια στα προκριματικά έχοντας δεχτεί τέσσερα γκολ στο πρώτο ματς, όμως βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Και θα τα δώσει όλα για αποτέλεσμα στο Γ. Καραϊσκάκης».

Μπορεί η Αντβέρπ να μοιάζει ο αδύναμος κρίκος στον όμιλο με Ολυμπιακό, Άιντραχτ και Φενέρ, αλλά όποιος την υποτιμήσει θα κάνει μεγάλο λάθος. Κι ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ανάγκη να πάρει αυτό το παιχνίδι που είναι υποχρεωτικό να κατακτηθεί για το στόχο της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Έχει κάνει πολλές αλλαγές ο σύλλογος της Αμβέρσας, με αυτή του προπονητή να είναι σημαντική αφού έφυγε ο παλιός Βέλγος διεθνής Φραν Βερκότερεν και τη θέση του πήρε ο Δανός Πρίσκε. Έχουν φύγει σημαντικοί παίκτες όπως ο Μποκανί που είχε φτάσει μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, ο Ζε που ήθελε ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλοι. Ήρθαν, όμως, αξιόλογοι άσοι όπως ο Φρέι και φυσικά ο πολύπειρος και πρωταθλητής Ιταλίας με την Ίντερ, Ράτζα Ναϊγκολάν.

Η Αντβέρπ πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση την περσινή πορεία της, όταν πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αφήνοντας πίσω την Άντερλεχτ και την Γκενκ, ενώ είχε κάνει καλή πορεία στο Europa League. Με δύο νίκες μέσα-έξω επί της Λουντογκόρετς (2-1 στην πρεμιέρα του ομίλου στην Βουλγαρία), με νίκη στην Αυστρία επί της Λασκ και κυρίως με τη νίκη της 1-0 επί της Τότεναμ, από την οποία έχασε 2-0 στην Αγγλία. Είχε περάσει στα νοκ-άουτ όπου αποκλείστηκε σε «χορταστικά» ματς με δύο ήττες από την Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ. Με 4-3 στο Βέλγιο και με 5-2 στην Σκωτία.

Μια τέτοια ομάδα που έχει και φέτος το ίδιο στιλ παιχνιδιού (σούπερ επίθεση, προβληματική άμυνα) δεν μπορείς να μην την υπολογίσεις. Μια ομάδα με σαφώς μικρότερο μπάτζετ από του Ολυμπιακού, αλλά με το ρόστερ της να έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου σαν κι αυτή του ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο και εξίσου δύσκολο ματς...