Παρί Σεν Ζερμέν: Το «επίδομα ηθικής» που εισπράττει ο Νεϊμάρ

Οι ειδήσεις που κυριάρχησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα πρωτοσέλιδα του ισπανικού Τύπου, αφορούσαν στα συμβόλαια μεγάλων «αστέρων» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Νεϊμάρ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Το «επίδομα ηθικής» που εισπράττει ο Νεϊμάρ

Μάλιστα, για τον Βραζιλιάνο άσο, αποκαλύφθηκε ότι έχει κοστίσει συνολικά στην Παρί Σεν Ζερμέν το «ιλιγγιώδες» ποσό των 489 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και πως έχει επωφεληθεί από το φορολογικό καθεστώς, καθώς καταβάλει μόλις το 30% από τις απολαβές του.

Σήμερα (07/09) ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «El Mundo», αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το συμβόλαιο του έμπειρου επιθετικού. Πρόκειται για το λεγόμενο «επίδομα ηθικής», το οποίο έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξουν λεπτομέρειες, οι οποίες πλέον ήλθαν στο «φως της δημοσιότητας».

Ειδικότερα, ο Νεϊμάρ εισπράττει σε μηνιαία βάση 541.680 ευρώ, εκ των οποίων τα 375.000 ευρώ «καθαρά», χάρη σ΄ αυτό το μπόνους. Και το μόνο που οφείλει να κάνει για να παίρνει αυτά τα επιπλέον χρήματα, είναι να παραμένει ευγενικός, συμπαθής, διαθέσιμος και να χαιρετά τους φιλάθλους πριν και μετά τους αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Παράλληλα, ο Νεϊμάρ είναι «υποχρεωμένος» να αποφεύγει να κάνει δημόσια σχόλια που υποτιμούν τον σύλλογο, το προσωπικό ή τους υπαλλήλους του. Εάν για παράδειγμα, θελήσει να επικρίνει μία επιλογή του προπονητή, θα χάσει αυτομάτως αυτό το επιπλέον εισόδημα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει ν΄αποφύγει κάθε είδους δημόσια πολιτική ή θρησκευτική προπαγάνδα που θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα του συλλόγου του.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Βραζιλιάνος άσος θα πρέπει να είναι ακριβής στις ώρες προπόνησης, να σέβεται τις υποχρεώσεις του με την Παρί Σεν Ζερμέν και τους χορηγούς του συλλόγου και να είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Ακόμη, βάσει αυτού του όρου στο συμβόλαιο του, ο Νεϊμάρ πρέπει ν΄ αποφεύγει τα τυχερά παιχνίδια ή τα στοιχήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις αναρτήσεις που κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ