Φαν’τ Σιπ: «Στόχος η 2η θέση»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ, παραδέχθηκε μετά το 1-1 με το Κόσοβο στην Πρίστινα για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ότι η κατάσταση για την υπόθεση-πρόκριση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και τόνισε πως η «γαλανόλευκη» ομάδα δεν μπορεί παρά να έχει πλέον ως στόχο τη 2η θέση στον 2ο όμιλο.

Φαν’τ Σιπ: «Στόχος η 2η θέση»

«Πέτυχαν ένα γκολ στο τέλος του αγώνα, στο σημείο που η κρίση μας μέσα στον αγωνιστικό δεν ήταν τόσο καλή, ειδικά στην φάση του γκολ. Σκόραραν στις καθυστερήσεις, εμείς σκοράραμε προς το τέλος του ημιχρόνου.

Παίξαμε με καρδιά και πάθος, ίσως η κριτική είναι λίγο άδικη στο τέλος. Είναι απογοητευτικό αν ισοφαρίζεσαι στις καθυστερήσεις, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα μας» τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν έχει χαθεί η πρόκριση, αλλά είναι δύσκολα πλέον. Πρέπει να τερματίσουμε στην 2η θέση, αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή. Η ομάδα τα έδωσε όλα για τη νίκη, σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Όταν δεν παίρνεις τους τρεις βαθμούς, είναι δύσκολα.

Πίεση πάντα υπάρχει. Ακόμα και με το 1-0, πάλι θα είχαμε δύσκολο έργο, μιας και μόνο ο πρώτος στον όμιλο προκρίνεται. Αλλά με το 1-1 στα τελευταία λεπτά, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Σουηδία».