Στο 50% της χωρητικότητας τα γήπεδα στην Πορτογαλία

 Τα πορτογαλικά γήπεδα θα μπορούν να υποδεχτούν από σήμερα περισσότερους φιλάθλους: ο δείκτης, που αρχικά ορίστηκε στο 33% της χωρητικότητάς του γηπέδου, αυξήθηκε στο 50% χάρη στην καλή αντιμετώπιση της Covid-19, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Στο 50% της χωρητικότητας τα γήπεδα στην Πορτογαλία

Αυτό το μέτρο, που ισχύει για όλες τα γήπεδα, «θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στις διοργανώσεις της πορτογαλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FPF)», όπως ανέφερε η FPF σε ανακοίνωσή της.

Με εξαίρεση την πρώτη σειρά που δεν θα φιλοξενεί θεατές, ο διαχωρισμός θα γίνει, αφήνοντας μία κενή θέση μεταξύ των καθισμάτων, ανέφερε η γενική διεύθυνση Υγείας (DGS).

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική, ενώ το δελτίο υγείας που πιστοποιεί εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ Covid-19 θα απαιτείται για πρόσβαση στα γήπεδα χωρητικότητας άνω των 1.000 θέσεων σε ανοιχτό χώρο και 500 σε κλειστό χώρο.

Τα όρια αυτά θα επανεκτιμούνται τακτικά, σύμφωνα με την εξέλιξη της επιδημικής κατάστασης της χώρας που παραμένει «απρόβλεπτη», υπογραμμίζει το DGS.

Στην Πορτογαλία, περισσότερο από το 72% του πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Αυτός ο στόχος, που επιτεύχθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο, επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση ορισμένων περιορισμών, σε εστιατόρια και θέατρα, τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ