Όλα στο… πόδι!

Για μία ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βαδίζει με το «δὸς ἡμῖν σήμερον», ενώ περιμένει στο… και πέντε να βρει λύσεις

Όλα στο… πόδι!

Να λοιπόν που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Θα πάει Σεπτέμβριος και ακόμα δεν θα γνωρίζουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Κι αυτό διότι είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ακόμα και τότε συμφωνία των ομάδων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν αλλά και για την κεντρική διαχείριση.

Μιλάμε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν που θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει από τις 21 Αυγούστου και τα οποία ακόμα οι ομάδες δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν.

Κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί συνεπώς να υλοποιηθεί με αξιοπιστία, κανένα χορηγικό πρόγραμμα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, κανείς δεν μπορεί να στηριχθεί σε τίποτε. Όλα στο πόδι, όλα στον… αέρα.

Έχουν περάσει τόσοι μήνες από τότε που σταμάτησε το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να βάλει μια προθεσμία στις συζητήσεις για τα οικονομικά των ομάδων. Κανείς δεν φρόντισε να πιέσει τις καταστάσεις και να υπάρξει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μια συμφωνία μέσα στα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν. Αντίθετα όλες οι πλευρές άφησαν την κατάσταση να φτάσει στο… και πέντε, προσπαθώντας η καθεμία να χρησιμοποιήσει την πίεση προς όφελός της.

Να λοιπόν όμως που τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα από όσο είχαν υπολογίσει κάποιοι.

Διότι η Εθνική ομάδα θα δώσει ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 5 και στις 8 Σεπτεμβρίου με τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχουν ούτε ένα επίσημο ματς!

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, εφόσον έχουν προκριθεί στους ομίλους των ευρωπαϊκών τους διοργανώσεων, θα αγωνιστούν στις 16 Σεπτεμβρίου έχοντας μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στα πόδια τους, αν αρχίσει το πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα 55 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχουν ξεκινήσει καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, πέραν του ελληνικού, τα μόνα πρωταθλήματα που ξεκινούν μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, Σεπτέμβριο μήνα δηλαδή, είναι το αλβανικό (11-12/9), του Σαν Μαρίνο (επίσης 11-12/9) και του Γιβραλτάρ (15/10). Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα αρκούν…

Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς ότι ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο με την τελετή έναρξης. Μάλλον οι… πραγματικοί αγώνες, που έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία για την προσπάθεια του ανθρώπου να νικήσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους. Να δείξει πως είναι εκεί, ατρόμητος, πανέτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία.

Το σημαντικότερο ίσως μήνυμα των Παραολυμπιακών έγκειται στο γεγονός ότι κάθε ανθρώπινη οντότητα έχει δικαίωμα σε όλες τις πτυχές της αθλητικής ζωής. Με την προβολή τής εν λόγω ιδιότητας, περνά το μήνυμα σε όλη την υφήλιο ότι ο σεβασμός και η ταπεινότητα προς τους γύρω μας έχει εξέχουσα σημασία μέσω της προαγωγής τού «ευ αγωνίζεσθαι».

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που θα διεξαχθεί από σήμερα έως τις 5 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν συνολικά 46 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα.