Υφυπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας: «Ντροπή όσα έγιναν στο Νις - Μαρσέιγ»

Η Υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσα έγιναν στο παιχνίδι Νις - Μαρσέιγ.

Υφυπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας: «Ντροπή όσα έγιναν στο Νις - Μαρσέιγ»

"Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην άσκηση βίας απέναντι σε παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όσα έγιναν είναι προσβολή στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις.

Παλεύω ενάντια στην εμφάνιση μίσους και σε κάθε έλλειψη πολιτισμού στα γήπεδα... Είναι απαράδεκτο οι οπαδοί να ρίχνουν αντικείμενα, να είναι βίαιοι, να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο...

Οι σύλλογοι που φιλοξενούν αγώνες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών που βρίσκονται στο γήπεδο πάνω από όλα και για ό, τι συμβαίνει στις εξέδρες. Όχι μόνο στα στα λόγια αλλά και στις πράξεις.

Αν κρίνουμε από την εισβολή στο γήπεδο και τη ρίψη μπουκαλιών προς κάθε κατεύθυνση που είχαν ως στόχο τους παίκτες, μπορούμε να πούμε ότι ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα γυάλινα μπουκάλια απαγορεύονται, υπάρχει ζήτημα ελέγχου.

Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της με ψυχραιμία και ότι θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων θα χαρακτηριστούν ως ένοχοι.

Αναμένω επίσης από τους αθλητικούς φορείς να λάβουν τις απαραίτητες πειθαρχικές κυρώσεις, που θα λειτουργήσουν ως παραδειγματισμός. Αγωνιστήκαμε για την επιστροφή του κοινού στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να μην γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών".