Νίκη η Σλόβαν πριν από τη ρεβάνς με Ολυμπιακό

Στην κορυφή του πρωταθλήματος Σλοβακίας παρέμεινε η Σλόβαν καθώς με γκολ από τα αποδυτήρια (Ντράζιτς) επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Σέρεντ λίγο πριν από τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Χτύπησε ο βασικός στόπερ Αμπένα. Πολλές αλλαγές ο Βάις

Νίκη η Σλόβαν πριν από τη ρεβάνς με Ολυμπιακό

Με γκολ στην πρώτη φάση του ματς προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, η Σλόβαν επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Σέρεντ για την 4η αγωνιστική του σλοβακικού πρωταθλήματος και συνέχισε δίχως την παραμικρή απώλεια στην κορυφή, ενώ ξεπέρασε και το σοκ της βαριάς ήττας της από τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα υποδεχτεί το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (26/8-21.45) στην Μπρατισλάβα. Το άσχημο ήταν ότι έχασε με τραυματισμό τον βασικό στόπερ της Αμπένα, ο οποίος είναι αμφίβολος για τη ρεβάνς. Με τον Βλάντιμιρ Βάις να κάνει αρκετές αλλαγές για να προστατεύσει και ξεκουράσει κάποιους βασικούς του.

Το προβάδισμα για την Σλόβαν ήρθε πολύ νωρίς, μόλις στο 31ο δευτερόλεπτο (!) του αγώνα από πολύ ωραία ενέργεια του Ντράζιτς, ενώ στη συνέχεια το ματς είχε πολλά μαρκαρίσματα και καθόλου καλό ρυθμό. Καμία ομάδα δεν είχε ευκαιρίες για γκολ, ενώ για την Σλόβαν το ημίχρονο τελείωσε με το δυσάρεστο του τραυματισμού που είχε ο Αμπένα.

Στην επανάληψη ο Εντί είχε ευκαιρία για να σκοράρει, με την Σέρεντ να κάνει τις πρώτες φάσεις της στο 53' και στο 56', αλλά ο Τσόβαν ήταν σε ετοιμότητα. Ο Στρέλετς είχε δοκάρι στο 64' και ευκαιρία για την Σλόβαν να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ενώ η Σέρεντ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 69', αλλά το σουτ πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Τσόβαν. Μέχρι το φινάλε δεν έγινε άλλη φάση και ο προπονητής της Σλόβαν έβαλε κάποιους βασικούς στο τελευταίο δεκάλεπτο για να διαφυλάξει το τρίποντο.

Από πλευράς Σλόβαν κίτρινη κάρτα είδαν ο Κρίζαν στο 61' και ο Ραμπιού στο 85'.

Σλόβαν: Τσόβαν, Χρντσάρ, Αμπένα (45+1’ Κάσια), Κρίζαν, Ντε Μάρκο, Ντράζιτς (80' Τσάβριτς), Κανκάβα, Λίσχι (80' Ραμπιού), Γκριν, Στρέλετς (90' Ζμρχάλ), Εντί (80' Βάις)