Ρόνι Λόπες: Το τρομερό σερί του και τα 7 γκολ στην Ελλάδα

Ο Ρόνι Λόπες ετοιμάζεται για σούπερ σεζόν με τον Ολυμπιακό, ίσως και για επιτεύγματα όπως εκείνο με την Μονακό όταν είχε βάλει γκολ σε οκτώ σερί αγωνιστικές! Τα σόου του με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας κόντρα στις ελληνικές, με συμπαίκτη τον Μπρούνο Φερνάντες της Γιουνάιτεντ. 

Ρόνι Λόπες: Το τρομερό σερί του και τα 7 γκολ στην Ελλάδα

Ασταμάτητος ήταν ο Ρόνι Λόπες για ένα δίμηνο στις αρχές του 2018 και είχε κάνει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στην Γαλλία με τη φανέλα της Μονακό. Ήταν τα μέσα της σεζόν 2017-18 με τον παίκτη που θα φορά φέτος τη φανέλα του Ολυμπιακού να ήταν ίσως το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της Μονακό εκείνη την περίοδο. Αλλά αυτό που είχε πετύχει ήταν όντως αξιοσημείωτο, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για κάποιον σέντερ φορ, αλλά για παίκτη που αγωνίζεται στα πλάγια της επίθεσης.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2018 μέχρι τα μέσα Απριλίου του ίδιου έτους ο 25χρονος άσος είχε καταφέρει να πετύχει γκολ σε οκτώ διαδοχικά ματς της Μονακό! Είχε ξεκινήσει με ένα τέρμα στη νίκη με 4-0 επί της Ντιζόν, έβαλε δύο γκολ στο 3-3 με την Τουλούζ και συνέχισε να σκοράρει ανελλιπώς στις επόμενες έξι αγωνιστικές: Στο 2-1 επί της Μπορντό, στο 3-1 με την Στρασμπούργκ του Λαλά, στο 2-1 επί της Λιλ, στην ισοπαλία 1-1 με την Ρεν, στη νίκη με 2-1 επί της Ναντ και στο εφιαλτικό 1-7 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα σερί που δεν είχε τελειώσει με καλό τρόπο για την τότε ομάδα του, αλλά είναι σαφώς ενδεικτικό για το τι μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης και στον τομέα της εκτέλεσης όταν βρεθεί σε καλή αγωνιστική φόρμα. Τέτοιες επιδόσεις περιμένουν, φυσικά, από τον Λόπες και στον Ολυμπιακό.

Και κάτι άλλο για το νέο άσο του Ολυμπιακού, σχετικά με την παράδοση που έχει σε βάρος ελληνικών ομάδων. Από πολύ μικρός ο Ρόνι Λόπες είχε χριστεί διεθνής και έχει πολλές συμμετοχές στις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας όλων των ηλικιών, μέχρι να φτάσει και στη μεγάλη Εθνική όπου τον έχει καλέσει στο παρελθόν ο Φερνάντο Σάντος και έχει κάνει δύο συμμετοχές.

Ο Λόπες έχει παίξει δύο φορές εναντίον των ελληνικών εθνικών ομάδων και έχει ευρείες νίκες με την Πορτογαλία. Η πρώτη ήταν το 2014, με την U-19 σε παιχνίδι προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία είχε επικρατήσει στο γήπεδο της Ζιλ Βιθέντε με 3-0 της ομάδας που είχε τότε προπονητή τον Θοδωρή Παχατουρίδη. Με το νέο παίκτη του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστεί στην επικράτηση της ομάδας του, δημιουργώντας τα δύο από τα τρία γκολ. Με την Εθνική U-21 ο Λόπες είχε αγωνιστεί εναντίον της Ελλάδας στο γήπεδο της Ξάνθης το 2015, πάλι σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν είχε σκοράρει ή δώσει ασίστ στο τελικό 0-4, αλλά είχε εξαιρετική απόδοση παίζοντας στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες που τώρα διαπρέπει στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Προπονητής της ελληνικής ομάδας ήταν τότε ο Αντώνης Νικοπολίδης, τον οποίο πλέον συναντά στον Ολυμπιακό ο Ρόνι Λόπες…