«Όπως με ΠΑΟΚ, μπορεί και με Ολυμπιακό η Σλόβαν»

Τι λένε στην Μπρατισλάβα για το αντάμωμα της Σλόβαν με τον Ολυμπιακό, θυμούνται τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και τι φοβούνται από τους Πειραιώτες.

«Όπως με ΠΑΟΚ, μπορεί και με Ολυμπιακό η Σλόβαν»

Πολύ δύσκολη θεωρούν στη Σλόβαν Μπρατισλάβας τη διπλή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τα play off του Europa League και είναι προφανές ότι η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις (προπονητή και παίκτη, καθώς ο τεχνικός της ομάδας από τη Σλοβακία είναι πατέρας του πρώην άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος αγωνίζεται εκεί), θα προτιμούσε να είχε αντίπαλο την Λουντογκόρετς για να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους.

Στις πρώτες αντιδράσεις από τα ΜΜΕ στη Σλοβακία αναφέρεται ότι η Σλόβαν θα πρέπει να αποδείξει την αξία της απέναντι σε έναν μεγάλο και ισχυρότερο αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για την Σλόβαν καθώς ο Ολυμπιακός είναι «πληγωμένος» από τον αποκλεισμό του από τη διοργάνωση «των πολλών εκατομμυρίων» και θα παρουσιαστεί ακόμη πιο προσεκτικός και πεισμωμένος στους αγώνες των play off ώστε να μη χάσει ακόμη μία πρόκριση.

Θυμούνται φυσικά οι Σλοβάκοι ότι η ομάδα της χώρας τους απέκλεισε προ διετίας τον ΠΑΟΚ (έχοντας δεχτεί νωρίτερα «χαστούκι» από την Σουτζέσκα) και το βλέπουν ως σημάδι να μπορέσει η Σλόβαν να αποκλείσει ακόμη μία ελληνική ομάδα.

«Ήταν το απόλυτο φαβορί στα προηγούμενα προκριματικά απέναντι στην Σάμροκ και στην Λίνκολν και έκανε το καθήκον της, ενώ πήγε καλά και με την Γιούνγκ Μπόις στην προσπάθεια να προχωρήσει στο Champions League. Τώρα η Σλόβαν καλείται να κάνει υπέρβαση κόντρα στον Ολυμπιακό και να δείξει ότι πραγματικά μπορεί να συμμετάσχει στις ισχυρές διοργανώσεις κι όχι να συνεχίσει σε επίπεδο τρίτης κατηγορίας στην Ευρώπη», τονίζουν τα ρεπορτάζ και τα άρθρα στην Σλοβακία ενόψει των αγώνων της 19ης Αυγούστου στο Φάληρο και της 26ης Αυγούστου στην Μπρατισλάβα.