Οι δυο χαφ που έχει προτείνει ο Μέντες στον Ολυμπιακό

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις συζητήσεις με τη Φλαμένγκο για τον Γουίλιαν Αράο, ο Πορτογάλος μεγαλομάνατζερ έχει ξαναπροτείνει τον Βούκσεβιτς. Και τον 32χρονο Μιγκέλ Βελόσο που είναι ελεύθερος, αλλά μάλλον θα πάει Σπόρτινγκ.

Οι δυο χαφ που έχει προτείνει ο Μέντες στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ζόρζε Μέντες σχεδόν από το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Τα πρώτα «χτυπήματα» του Πορτογάλου μεγαλομάνατζερ ήρθαν με τις μεταγραφές των Ποντένσε και Μιράντα.

Ο Μέντες έχει προτείνει για την επίθεση τον 25χρονο Αιγύπτιο άσο της Μπράγκα, Αχμέντ Χασάν ή «Κόκα» όπως τον φωνάζουν στην Πορτογαλία, αλλά και τον Καμερουνέζο Ζοέλ που παίζει στην Μαρίτιμο δανεικός από την Κρουζέιρο. Ο Χασάν πάντως είναι η πρώτη επιλογή για την κορυφή.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό έχουν στη διάθεσή τους και διάφορες προτάσεις για χαφ. Τη στιγμή που στο λιμάνι έχουν καθημερινή επαφή με την Φλαμένγκο για τον Γουίλιαν Αράο, εξετάζονται και κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα έχει ξαναπροταθεί από τον Μέντες ο Νίκολα Βούκσεβιτς της Μπράγκα. Ο Μαυροβούνιος χαφ θέλει να φύγει από τους «αρσεναλίστας» και ψάχνεται για Αγγλία. Μάλιστα, το όνομά του είχε ακουστεί και για τη Νότιγχαμ. Όταν ο Βούκσεβιτς ενημερώθηκε αρχές Ιουνίου για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ζεστός στην προοπτική της Ελλάδας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» στην συγκεκριμένη ιστορία. Η Μπράγκα δεν τον πουλάει με λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή οι «αρσεναλίστας» θέλουν πάνω – κάτω τα λεφτά που ζητάει η Φλαμένγκο για τον Γουίλιαν Αράο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Ο Μέντες έχει προτείνει μεταξύ άλλων και τον Μιγκέλ Βελόσο. Ο 32χρονος Πορτογάλος χαφ έμεινε ελεύθερος από την Τζένοα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην πατρίδα του πιο πιθανό βλέπουν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας παρά να απασχολήσει τον Μαρτίνς. Επί της ουσίας, οι Πορτογάλοι εκτιμούν ότι ο Μαρτίνς δεν «τρελαίνεται» με τον Βελόσο.

Εν κατακλείδι, όσο το θέμα του Γουίλιαν Αράο είναι ανοικτό, άλλο τόσο θα κοιτάζει και ο Ολυμπιακός διάφορες εναλλακτικές λύσεις, έχοντας «σύμμαχο» μεταξύ άλλων και τον Μέντες.

Φυσικά, από το «κάδρο» δεν έχει βγει ο Σανίν Πρίσιτς, ο οποίος ακόμη περιμένει στο ακουστικό του τους «ερυθρόλευκους»…