Και τώρα... Ελ Αραμπί!

Ποιο είναι το πρόσθετο κίνητρο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς και τι περιμένει ο Ολυμπιακός από τον Μαροκινό «μπόμπερ»

Και τώρα... Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι απολύτως έτοιμος ώστε να αγωνιστεί για πρώτη φορά από την αρχή σε επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο Ραζγκράντ, στην κρίσιμη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς (10/8-21.00).

Ο Μαροκινός «μπόμπερ», επί δύο χρονιές πρώτος σκόρερ της ομάδας και του ελληνικού πρωταθλήματος, είχε το πρόβλημα με τον κορονοϊό που τον άφησε πίσω. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρώτο ματς με τη Νέφτσι, έπαιξε αλλαγή για τέσσερα λεπτά στη ρεβάνς του Μπακού (και είχε τρεις πάσες για γκολ!), ενώ στο πρώτο παιχνίδι με την Λουντογκόρετς μπήκε στις αρχές της επανάληψης, μετά το γκολ του Ντεσπόντοφ, ώστε να βοηθήσει επιθετικά. Δεν ήταν 100% καλά, κάτι φανερό σε αρκετές ενέργειές του, αλλά και πάλι θα μπορούσε να είναι καθοριστικός.

Τώρα ο Ελ Αραμπί προπονείται κανονικά και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δυνατός για να μπει στο πλάνο και να αρχίσει και τα γκολ. Κάτι που χρειάζεται απαραιτήτως ο Ολυμπιακός να το κάνει ο Γιουσέφ, με νωρίτερο… «σεφτέ» σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές του νωρίτερα στην Ευρώπη. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και παλιότερα στην Ισπανία με τη Γρανάδα. Να θυμηθεί ό,τι είχε κάνει πριν από ακριβώς έντεκα χρόνια όταν είχε σκοράρει με τη φανέλα της Καέν (7 Αυγούστου του 2010) σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ του Ματιέ Βαλμπουενά!

Έκτοτε ο Μαροκινός αργεί σχεδόν πάντα να βάλει το πρώτο του γκολ σε κάθε σεζόν! Με την Γρανάδα, το 2012, το έκανε στην 7η αγωνιστική, στις 7 Οκτωβρίου. Το 2013 είχε σκοράρει στην πρεμιέρα με την Οσασούνα στις 18 Αυγούστου (νωρίς δηλαδή), αλλά το επόμενο γκολ το είχε βρει τέλη Σεπτέμβρη, πάλι για την 7η αγωνιστική. Το 2014 έπρεπε να φτάσει 4 Οκτωβρίου για να σκοράρει σε εκείνη την περίοδο, ξανά στην 7η αγωνιστική με τη Μάλαγα. Και το 2015 είχε μεν βρει δίχτυα στις 30 Αυγούστου εναντίον της Χετάφε, αλλά μετά έπρεπε να φτάσει πάλι η… γνωστή 7η αγωνιστική (19 Οκτωβρίου) για το δεύτερο.

Όταν επέστρεψε από την Αραβία για τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί στην πρώτη του χρονιά (2019) είχε σημειώσει μαζεμένα τα πρώτα του τέρματα, στο 2-1 της Ρωσίας με την Κράσνονταρ για τα play off του Champions League, στις 27 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς. Και πέρυσι, σε μία σεζόν που άργησε βέβαια να αρχίσει λόγω της πανδημίας, το πρώτο του γκολ το είχε βάλει πάλι στα play off της κορυφαίας διοργάνωσης, στο 2-0 με την Ομόνοια στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο κορονοϊός έχει πάλι προκαλέσει πρόβλημα στον επιθετικό σταρ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της περιόδου. Αυτό που θα ήταν ιδανικό για την ομάδα του είναι να κάνει… ρεκόρ φέτος, να βάλει κάποιο γκολ νωρίτερα από τα play off και να… συνεχίσει εκεί! Ας δημιουργήσει κιόλας (όπως ξέρει πια καλά να κάνει) στη ρεβάνς κάποιο τέρμα για άλλον συμπαίκτη του, το ίδιο θα είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους πρωταθλητές!