Ήταν κάπως δύσκολο για Τιάγκο και Πέπε

Ο Τιάγκο Σίλβα και ο Πέπε δεν ήταν... Βινάγκρε αλλά στον Ολυμπιακό δεν τα κατάφεραν. Έχουν, πάντως, ελαφρυντικά. 

Ήταν κάπως δύσκολο για Τιάγκο και Πέπε

Παρελθόν ουσιαστικά αποτελούν από τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό ο Πέπε και ο Τιάγκο Σίλβα, ενώ τυπικά σήμερα (7/8) επισημοποιήθηκε ο επαναπατρισμός τους. Με την ελληνική ομάδα να έχει πάντως δικαιώματα και στις δύο περιπτώσεις καθώς ακόμη και για ποδοσφαιριστές που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, οι Πειραιώτες ξέρουν καλά να προφυλάσσονται όσο πιο πολύ γίνεται στα οικονομικά δεδομένα. Έτσι κράτησαν το 50% του Τιάγκο Σίλβα ώστε εάν πωληθεί από την Γκιμαράες να έχουν όφελος, ενώ για τον Πέπε ανανέωσαν τον δανεισμό του στην Φαμαλικάο και έβαλαν οψιόν αγοράς μεγαλύτερη κι από όσο κόστισε ο παίκτης (και δεν ήταν καθόλου λίγα) ώστε να αξιοποιήσουν μια πιθανή καλή σεζόν του και μια ενδεχόμενη πρόταση από μεγαλύτερο club που θα μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα ή κάπου εκεί.

Η αλήθεια είναι πως ειδικά ο Τιάγκο, αλλά και ο Πέπε το προσπάθησαν στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν όπως ο Βινάγκρε που είχε έρθει για αντι-Τσιμίκας όμως το μυαλό του ήταν να παίζει μόνο στο Champions League, δεν ήθελε να φύγει από την Γουλβς και την Premier League και μέσω Φαμαλικάο τώρα έφτασε να αποκτηθεί δανεικός από την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ.

Ο Τιάγκο ήταν καλός και δυναμικός σε πολλά ματς από τα αρκετά που τον εμπιστεύτηκε ο Μαρτίνς. Είναι προφανώς καλός παίκτης, αν και δεν βρήκε ρυθμό και διάρκεια και είχε κάποιες απογοητευτικές εμφανίσεις. Κι ο Πέπε είναι καλός ποδοσφαιριστής όμως για κάποιο λόγο στον Ολυμπιακό δεν έβγαζε ένταση. Κι άμα είσαι στον Ολυμπιακό και δεν έχει πάθος δεν μπορείς να σταθείς. Είναι προφανώς μια μεταγραφή που δεν «βγήκε» διότι ο Πέπε δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί μακριά από την πατρίδα του, είχε και έναν τραυματισμό από την αρχή που τον άφησε πίσω, ενώ όταν επέστρεψε έπεσε πάνω στον Εμβιλά. Και με κέντρο από τον Γάλλο, τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά δεν ήταν εύκολο. Όπως δεν ήταν ούτε για τον Τιάγκο.

Οι μεταγραφές, όμως, έτσι είναι. Κάποιες δεν θα πετύχουν. Αρκεί το ρίσκο να είναι όσο μικρότερο γίνεται και να φροντίζει η ομάδα να είναι καλυμμένη και σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει το μηχανισμό να το κάνει...