H πίστη της Λουντογκόρετς «όπλο» για Ολυμπιακό

Το 1-1 του πρώτου αγώνα έδωσε στην Λουντογκόρετς δικαίωμα να αισθάνεται... φαβορί για την πρόκριση. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλό για τον Ολυμπιακό...

H πίστη της Λουντογκόρετς «όπλο» για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει παρελθόν προκρίσεων στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η Λουντογκόρετς είναι μια πολύ καλή ομάδα όπως έδειξε και στον πρώτο αγώνα, ενώ είναι έμπειρη και αυτή σε τέτοιου τύπου αγώνες, ασχέτως εάν η ποιότητά της δεν είναι αντίστοιχη των «ερυθρόλευκων».

Πολλά ακόμη μπορεί να πει κανείς και να σχολιάσει σχετικά με το παιχνίδι που έρχεται. Αυτό που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο Champions League και ποια θα ετοιμαστεί για τα play off του Europa League, εκεί όπου ήδη περιμένει η Σλόβαν Μπρατισλάβας μετά το 3-1 στο Γιβραλτάρ επί της Λίνκολν.

Αυτό που πάνω απ' όλα μετράει είναι ο τρόπος που θα διαχειριστεί η κάθε ομάδα το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου η κάθε ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη σε αποτέλεσμα. Έχασε ευκαιρίες η Λουντογκόρετς, έχασε και ο Ολυμπιακός. Διότι λίγοι στέκονται στη φάση του 3' εκεί που ο Μασούρας δεν πρόλαβε τη σέντρα του Λαλά και ο Χασάν έστειλε την κεφαλιά πάνω στον γκολκίπερ στη δεύτερη σέντρα του Γάλλου από την αριστερή πλευρά. Με γκολ στο 3' για τον Ολυμπιακό, άλλο ματς θα γινόταν. Όπως φυσικά άλλη ρεβάνς θα υπήρχε εάν ο Ντεσπόντοφ έβαλε το γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Πάνω απ' όλα, λοιπόν, ρόλο παίζει αυτό το 1-1 και η διαχείρισή του. Τι έχουμε δει μέχρι τώρα; Τους παίκτες της Λουντογκόρετς να εκφράζουν απογοήτευση που δε νίκησαν, να δηλώνουν ανοιχτά ότι εκείνοι θα περάσουν γιατί είναι καλύτεροι και παίζουν στην έδρα τους, όπως και άλλα τέτοια πανηγυρικά. Έως ένα σημείο ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση που πήραν είναι δικαιολογημένος.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πάει συσπειρωμένος στην υπό πίεση συνθήκη. Σε εκτός έδρας ματς όπου πρέπει υποχρεωτικά να σκοράρει για να προκριθεί. Με επίγνωση για το ότι δεν είναι απολύτως έτοιμος λόγω των μαζικών απουσιών που προηγήθηκαν. Μόνο που τώρα δεν θα έχει όλη αυτή την αναστάτωση. Παίκτες όπως ο Μπουχαλάκης, ο Σωκράτης, ο Ονιεκούρου θα είναι εκεί. Ο Εμβιλά και ο Ελ Αραμπί με περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους. Είναι μεγάλη η διαφορά. Και ενδεχομένως θα παίξει ρόλο. Τον μεγαλύτερο, πάντως, εκτιμώ ότι θα έχει αυτή η αίσθηση σιγουριάς για πρόκριση που διακρίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο. Κι ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα να την υποτιμά κανείς, όχι δα η Λουντογκόρετς. Με όλο το σεβασμό.