Η προσαρμογή του Πιερ Κούντε

Ο Πιερ Κούντε αποτελεί πολύτιμη μονάδα και σημαντική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αλλά θέλει το χρόνο του για να ενσωματωθεί με διάρκεια στο πλάνο.

Η προσαρμογή του Πιερ Κούντε

Για ένα ακόμη παιχνίδι από αυτά που χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, ο Πιερ Κούντε δεν απέδωσε σύμφωνα με τις πραγματικές μεγάλες δυνατότητές του και ο Πέδρο Μαρτίνς τον αντικατέστησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Λουντογκόρετς.

Ο Καμερουνέζος χαφ είχε μαζί με τον Μαντί Καμαρά το ρόλο να οργανώνουν στη μεσαία γραμμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Κούντε να παίζει λίγο πιο πίσω και να μην μπορεί να έχει καλές συνεργασίες με τους αμυντικούς ούτε και να βοηθήσει στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Παρότι μόχθησε και έτρεξε πολύ φάνηκε μπλοκαρισμένος (όπως και ο Μαντί) από τους τρεις χαφ που είχε ουσιαστικά η Λουντογκόρετς και δεν βρήκε χώρους για να κάνει τις κάθετες γρήγορες κινήσεις με τις οποίες προκαλεί αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές θέσεις μέχρι τώρα σε φιλικά και επίσημα ο έμπειρος μέσος από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο ρόλος που του ταιριάζει είναι αυτός του «8αριού», με πιο επιθετικές αρμοδιότητες. Μαζί με τον Καμαρά φάνηκαν να μην έχουν «χημεία» και ίσως κάπου να μπερδεύονταν καθώς πρόκειται για παίκτες με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά. Όταν μπήκε ο Εμβιλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού έγινε περισσότερο κοντρολαρισμένο, ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκε η πειραϊκή ομάδα στη γρήγορη συνεργασία των παικτών της Λουντογκόρετς και το κερδισμένο φάουλ που αξιοποίησε ο Ντεσπόντοφ. Μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερα για τον Ολυμπιακό αν έμενε στο ματς ο Καμερουνέζος και έβγαινε ένας στόπερ, αλλά αυτά είναι υποθέσεις.

Ο Κούντε έχει δείξει μέχρι τώρα ότι ερχόμενος από τον πάγκο βοηθά περισσότερο με το δυναμικό και γρήγορο παιχνίδι του, ωστόσο είχε πολύ καλή απόδοση και συνεισφορά στην πρόκριση επί της Νέφτσι παίζοντας μαζί με τον Σουρλή στο κέντρο, στον επαναληπτικό του Μπακού. Είναι βέβαιο ότι με το χρόνο θα μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του και θα προσφέρει σε διάρκεια πολλά περισσότερα, όπως άλλωστε περιμένει το club από αυτή τη σημαντική μεταγραφή...