Ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας: «Δεν θα ανεβούμε στη Β' Εθνική»

«Θα καταστραφούν πολλοί παράγοντες, υπάρχει παγίδα - Μάλλον δεν θα ανέβουμε στη Β' Εθνική» - Ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας, μιλάει στο «ΦΩΣ»

Ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας: «Δεν θα ανεβούμε στη Β' Εθνική»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Στη Β’ Εθνική θα δούμε πράγματα που δεν φαντάζονται πολλοί, διαβάστε αυτά που μου λέει ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας. Έχει το μεγαλύτερο γραφείο τελετών στη Ρόδο και σε όλα τα Δωδεκάνησα. Μου τα είχε πει για αυτόν ο προπονητής του Ιάλυσου, Βαγγέλης Χαντές, αφού ήταν η ομάδα-έκπληξη τη σεζόν που πέρασε και είχα κάνει του προπονητή συνέντευξη.

Πρώτη φορά μίλησα με τον πρόεδρο τώρα. Προβλέπει ότι κοντά στις δέκα ομάδες δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Και είναι πολύ πιθανό, όπως λέει, να μην κατέβει ούτε η δική του.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 29/7/2021

Πόσα χρόνια είστε στην ομάδα;

Δώδεκα χρόνια. Πήρα τον Ιάλυσο από το β' τοπικό.

Έμαθα ότι σκέφτεστε να μην κατεβάσετε την ομάδα στη Β’ Εθνική. Αληθεύει;

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τα κριτήρια που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση με τον κ. Αυγενάκη, είναι απαγορευτικά. Τα έξοδα τα ξέρουμε. Τα έσοδα δεν ξέρουμε. Τηλεοπτικό συμβόλαιο ακόμα δεν υπάρχει. Βάζεις τις ομάδες να πληρώσουν εγγυητική 150.000 ευρώ, μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ, θα καταστραφούν πολλοί παράγοντες. Έχει παγίδα το όλο σχέδιο. Εμείς ως νησί, ως Ρόδος, δεν μπορούμε να αντέξουμε τρεις ομάδες στη Β’ Εθνική. Έπρεπε να έχουμε μία και να χτυπάει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Και έχει τα φόντα η Ρόδος, ως νησί, ως πληθυσμός, ως οικονομική δύναμη, να έχει μία ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Όμως, τώρα πρέπει τρεις ομάδες του νησιού να βάλουν 1,5 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για να πουν ότι ξεκινάνε να παίζουν στη δεύτερη κατηγορία.

Πόσο μπάτζετ χρειάζεται ο Ιάλυσος για να σταθεί στην κατηγορία;

Το λιγότερο 850.000 ευρώ. Για να προσπαθήσει να μην πέσει. Πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Το μόνο σίγουρο έσοδο είναι τα 250 χιλιάρικα από τις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά αυτά θα τα πάρουμε τον Γενάρη του 2023. Τώρα έχουμε 2021. Τηλεοπτικό συμβόλαιο ακόμα δεν υπάρχει. Στα λόγια εύκολα είναι.

Πηγή από την ομάδα μού είπε ότι για να παίξει ο Ιάλυσος στη Β’ Εθνική, θα πρέπει να βάλετε από την τσέπη σας 400.000 ευρώ. Ισχύει;

Το λιγότερο!

Ψάχνετε συμπαίκτη;

Ναι, ψάχνω. Αν βρεθεί, θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Αν δεν βρεθεί, δεν θα κατέβουμε. Εγώ είμαι τίμιος και ειλικρινής. Το να ξεκινήσει η ομάδα είναι το εύκολο. Το θέμα είναι να τελειώσει και να έχουν πληρωθεί οι παίκτες, να μη βρεθούμε με προσφυγές.

Τα έχεις πει αυτά στους παίκτες;

Ναι. Τους έχω πει ότι υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει η ομάδα και όποιος βρει άλλη ομάδα ας φύγει. Εγώ δεν χρωστάω, ούτε προσφυγές είχα ούτε ΙΚΑ χρωστάω ούτε εφορία. Η ομάδα είναι πεντακάθαρη. Και πρέπει να συνεχίσει να είναι πεντακάθαρη. Είμαστε από τις λίγες καθαρές ομάδες.

Και τι γίνεται αν δεν κατέβει η ομάδα;

Αν θες δηλώνεις Γ’ Εθνική ή δηλώνεις τοπικό. Θα παραμείνει ο Ερασιτέχνης του Ιάλυσου που έχει 240 παιδιά στο ποδόσφαιρο και 200 παιδιά στο μπάσκετ - εγώ είμαι πρόεδρος και στον Ερασιτέχνη και στο μπάσκετ. Δεν είμαι μόνο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Το γήπεδο του Ιάλυσου είναι παραχωρημένο με χρησιδάνειο από τον δήμο έως το 2024 και η Περιφέρεια έχει φτιάξει βοηθητικό στον Ιάλυσο. Είμαστε μια ομάδα που έχει εγκαταστάσεις.

Έως πότε πρέπει να αποφασίσεις;

Έως τις 2 Αυγούστου. Ήρθε χαρτί από την Επιτροπή ότι ο φάκελός μας είναι σωστός και ότι πρέπει να καταθέσω την εγγυητική. Το θέμα δεν είναι τα 150 χιλιάρικα, αυτά υπάρχουν. Το θέμα είναι τα άλλα. Στο μετοχικό κεφάλαιο θέλω να βάλω το 51% και να έχει ο κόσμος ή άλλοι επιχειρηματίες το 49%.

Έμαθα ότι πήρε ο Ολυμπιακός ένα πολύ καλό αριστερό μπακ 16 χρόνων δικό σας που έπαιξε φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ.

Τον Γρηγόρη Σαββάκη.

Τον ήθελε και η ΑΕΚ;

Ναι, αλλά ο μικρός διάλεξε Ολυμπιακό.

Εσείς πήρατε κάτι;

Εμείς θα πάρουμε τα νόμιμα τροφεία όταν γίνει επαγγελματίας. Χαρά μας και φιλοσοφία μας είναι να προωθούμε νέα ταλέντα από το νησί. Να έχουμε συνεργασίες με τις μεγάλες ομάδες.

Τι ατού έχει ο μικρός;

Καλός αριστεροπόδαρος, παρότι πολύ μικρός, η σκέψη του είναι σαν να παίζει χρόνια. Έχει φοβερή τεχνική και αντίληψη. Ήρεμος στο παιχνίδι του, δεν αγχώνεται. Έχει στοιχεία έμπειρου ποδοσφαιριστή. Τον κάλεσαν και στην Εθνική παίδων.

Ο προπονητής σας, που τον ρώτησα, μου είπε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό αριστερό στόπερ.

Γιατί όχι… Παίζει όλη την αριστερή πλευρά, αλλά για να το λέει ο Βαγγέλης Χαντές ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο αριστερό στόπερ, κάτι θα ξέρει. Δώσαμε κι άλλον, γεννημένο το 2005, στην ΑΕΚ. Γεωργαλής Γιάννης.

Αυτός έπαιξε στη Φούτμπολ Λιγκ;

Όχι. Στον Ολυμπιακό θα δοκιμαστούν αυτές τις μέρες δύο ακόμα νέοι του 2005, ο ένας είναι τερματοφύλακας, ο Αμόν Φραγκούλης, και ο άλλος είναι χαφ, ο Σάββας Κελόγλου.

Δεν τον περίμεναν τον Ιάλυσο να πάει τόσο καλά.

Κανείς δεν μας περίμενε. Με νέα παιδιά, με καλό προγραμματισμό, με καλά αποδυτήρια και καλό προπονητικό τιμ.

Η γνώμη σου για τον Χαντέ;

Εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Πάρα πολύ καλός προπονητής και τίμιος. Δουλευταράς. Με μεγάλες φιλοδοξίες.

Πόσες ομάδες προβλέπεις ότι δεν θα κατέβουν στη Β’ Εθνική;

Κοντά στις δέκα ομάδες. Θα αναπληρωθούν κάποιες μέσω αυτών που έπεσαν και μέσω αυτών που δεν ανέβηκαν από τα μπαράζ της Γ' Εθνικής.

Όπως ο Πανιώνιος;

Ναι!

Αληθεύει ότι έχεις το μεγαλύτερο γραφείο τελετών στη Ρόδο;

Όχι μόνο στη Ρόδο, σε όλα τα Δωδεκάνησα. Είμαστε τρίτη γενιά εμείς, το γραφείο ιδρύθηκε το 1960.

Πώς πάει ο τουρισμός στη Ρόδο;

Δεν είναι και στα καλύτερά του... Περιμένουμε την αγγλική αγορά.

Πόσους μόνιμους κατοίκους έχει το νησί;

140.000.

Και πόσους τουρίστες στις καλές εποχές;

Δύο εκατομμύρια κόσμος περνάει από τη Ρόδο το καλοκαίρι.