Μπορεί κι ο Ολυμπιακός Β' να διεκδικήσει το Κύπελλο

Έχει παίκτες ο Ολυμπιακός για να βρει λύσεις σε κάθε εμπόδιο και παράλογο καλεντάρι. 

Μπορεί κι ο Ολυμπιακός Β' να διεκδικήσει το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει και φέτος, έπειτα από μια διετία γεμάτη δράση λόγω της πανδημίας και με τους παίκτες του να ξεπερνούν κάθε λογικό όριο αριθμού παιχνιδιών, να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου πριν από τα play off του πρωταθλήματος ή στη διάρκειά τους. Για να υπάρξει η δυνατότητα μεγαλύτερης ξεκούρασης και αποφυγή εξόντωσης ειδικά ποδοσφαιριστών που είχαν και υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και συνέχιζαν να παίζουν και μετά τη λήξη της περιόδου. Δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημα αφού οι ημερομηνίες είχαν αποφασιστεί και άλλες ομάδες δεν βολεύονταν.

Τώρα ορίστηκε πάλι ο τελικός της επόμενης περιόδου μετά το τέλος των play off του πρωταθλήματος. Με τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού που θα παίξουν όλη τη σεζόν στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα, στα ματς με τις Εθνικές, να πρέπει να περιμένουν ξανά να πάει τέλος Μαΐου για να πάρουν καλοκαιρινή άδεια. Και εφόσον κατακτήσουν το πρωτάθλημα και μπουν ξανά στα προκριματικά του Champions League να πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία μέσα στον Ιούνιο, έχοντας ξανά και αγώνες εθνικών ομάδων. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να παίρνει βαθμούς στην Ευρώπη ακόμη και αποδεκατισμένος όπως συνέβη με τη Νέφτσι και περιμένει κάποια στιγμή έστω και σε άλλες διοργανώσεις να δει να το κάνουν και άλλες ομάδες, θα έχει φέτος τη δυνατότητα να οργανώσει τη δεύτερη ομάδα του που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Αυτή η ομάδα θα αποτελείται από παίκτες νεαρής ηλικίας, Έλληνες και ξένους, αλλά και από κάποιους που δεν θα χωράνε πάντοτε στο πλάνο της πρώτης ομάδας. Συνεπώς αυτή η πολύ ανταγωνιστική ομάδα μπορεί να παίζει και στο Κύπελλο και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες διάκρισης.

Θα πείτε είναι αυτή η λύση; Όχι, αλλά εάν δεν προστατεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο τους ποδοσφαιριστές του, ο κάθε σύλλογος θα κοιτάξει να το κάνει. Κι ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και να επιδιώκει τη διόρθωσή τους, αλλά κυρίως θα κοιτάξει να προφυλάξει τους παίκτες του. Και να έχει εμπιστοσύνη ότι ακόμη και από το βάθος του ρόστερ του μπορεί να έρθουν τίτλοι. Απίθανο δεν είναι ούτε παράλογο. Κι όταν κάποιος πάει να σε τρελάνει, η καλύτερη αντίδραση είναι να τον τρελάνεις εσύ.