Πέντε Πορτογάλοι δημοσιογράφοι ...αποκαλύπτουν τον Ποντένσε

O Μάνος Σταραμόπουλος μίλησε με 5 έγκριτους Πορτογάλους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα νέο αστέρι που θα λάμψει στα Ελληνικά γήπεδα και θα βάλει την δική του σφραγίδα. Κυρίες και κύριοι ο λόγος για τον Ντανιέλ Ποντένσε, το νέο ακραίο επιθετικό του Ολυμπιακού…

Πέντε Πορτογάλοι  δημοσιογράφοι ...αποκαλύπτουν τον Ποντένσε


ΑΦΟΝΣΟ ΜΕΛΟ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ- Α ΜΠΟΛΑ, Απο τη Μόσχα )
«Τα πάει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια. Διαθέτει μία κλειστή ντρίμπλα, οποία του επιτρέπει να μπορεί να γλυστρίσει σε μικρό χώρο από τον αντίπαλό του! Μπορεί να παίξει και σαν οκτάρι , αλλά στην Πορτογαλία τις περισσότερες φορές αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος επιθετικός . Είναι σημαντικό γι αυτόν, όταν η ομάδα έχει ένα ισχυρό σέντερ φορ. Η άποψή μου είναι ότι φαίνεται ένα πολύ ήσυχο αγόρι και πολύ σκληρός εργάτης , αλλά όχι ένας ιδιαίτερα ιδιοφυής ποδοσφαιριστής».

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΟΥΡΜΠΑΝΟ ( ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΔΙΕΘΝΩΝ- Α ΜΠΟΛΑ)
« Είναι πολύ ικανός, πολύ γρήγορος. Διαθέτει καλή ντρίμπλα, καλό δεξί πόδι. Μπορεί να παίξει ως ακραίος επιθετικός . Μπορεί να αγωνισθεί και ως δεύτερος κυνηγός. Όμως δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς πως είναι σκόρερ. Ωστόσο πρέπει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το τελευταίο πέρασμα αντιπάλου και τα σουτ. Χρειάζεται να συμμετέχει ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι, γιατί μερικές φορές φαίνεται ότι είναι ένας «ξένος».

ΖΟΑΟ ΣΙΜΟΕΣ (ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΛΟΥΣΑ )
« Ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής. Τεχνικά πολύ καλός, ίσως να σας θυμίσει τον γάλλο, Βαλμπιενά. Ακόμη και στο …ύψος. Κατά τη διάρκεια της έως τώρα καριέρας του ήταν πάντοτε μαχητής. Τόσο στις μικρός ομάδες της Σπόρτιγκ όσο και στην Μορειρένσε που πήγε δανεικός. Στη συνέχεια, η Σπόρτιγκ τον βοήθησε και ο ίδιος κατάφερε να γίνει βασικός στην πρώτη της ομάδα. Μαζί με τον Μπας Ντόστ ήταν ένα πολύ καλό ντουέτο. Στη συνέχεια είχε ένα σοβαρό τραυματισμό».

ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΕΙΤΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ –ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RTP)
“O Ντάνιελ είναι ταχύτατος ποδοσφαιριστής. Διαθέτει μεγάλη ταχύτητα και πολύ καλή ντρίμπλα. Είναι σπουδαίος τεχνίτης. Την προηγούμενη σεζόν στην Σπόρτινγκ δεν ήταν πάντα στην πρώτη ομάδα, λόγω τακτικής του προπονητή. Πρέπει τώρα να δείξει ότι μπορεί να αποδώσει πολύ καλά σε κάθε αγώνα (για να είναι συνεπής με την ενδεκάδα).

ΜΙΓΚΕΛ ΚΟΡΕΙΑ (ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ- Α ΜΠΟΛΑ)
Σπουδαίος δεξιός ακραίος επιθετικός. Με τη μπάλα στα πόδια μπορεί και κάνει εκπληκτικά πράγματα. Αγωνίζεται το ίδιο καλά, είτε δεξιά , είτε αριστερά. Βεβαίως δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο ψηλό παιχνίδι, καθώς δεν τον βοηθάει το ανάστημά του. Όμως με τη μπάλα στα πόδια είναι μία «σβούρα». Μπορεί να κάνει κάτω την οποιαδήποτε καλοοργανωμένη άμυνα..»


Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo