Αστάνα-Άρης 2-0: Με μισή ώρα μπάλα, δεν προκρίνεσαι...(highlights)

Υποτάχθηκε στην Αστάνα ο Άρης, χάνοντας με 2-0 στο Καζακστάν και κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της πρόκρισης. Ο Τομάσοφ πρωταγωνιστής και σκόρερ, μεγάλες ευκαιρίες από Μαντσίνι. Με δέκα έπαιξαν οι γηπεδούχοι από το 75' (αποβολή Σιμούνοβιτς)

Αστάνα-Άρης 2-0: Με μισή ώρα μπάλα, δεν προκρίνεσαι...(highlights)

Τις φετινές αδυναμίες του στην άμυνα, αλλά και στην αποτυχία να βρει το εύκολο γκολ πλήρωσε ο Άρης στο Καζακστάν χάνοντας με 2-0 από την Αστάνα. Το έργο της πρόκρισης για την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση του Conference League έγινε πολύ δύσκολο ενόψει της ρεβάνς στις 29/7 στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Τομάσοφ ήταν πολύ αποτελεσματικοί και κυρίαρχοι ειδικά στην επανάληψη, ενώ ο Άρης φάνηκε επιθετικά μόνο στο πρώτο ημίωρο (όπου έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Μπερτόγλιο και Μαντσίνι), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό δημιουργικά.

Ο Άκης Μάντζιος δεν είχεστη διάθεσή του λόγω ίωσης τον Σούντγκρεν και άρχισε με τον Σάκιτς δεξιά και τον Γκάνεα αριστερά, ενώ δεν υπήρξαν εκπλήξεις στις άλλες επιλογές του. Στο παιχνίδι που έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων καθώς άλλαξε η αρχική απόφαση για 50% πληρότητα, ο Άρης προσπάθησε να προσαρμοστεί στον συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου και τα κατάφερε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 3' ο Σάκιτς επιχείρησε σέντρα αλλά ο Μπερτόγλιο δεν μπόρεσε να μπει στη φάση. Με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν μεγάλης ευκαιρία στο 6' με τον Νεποχόντοφ να κάνει σοβαρό λάθος αλλά να το διορθώνει με απόκρουση στο κοντινό σουτ του Μπερτόγλιο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 9' με τον Τομάσοφ, αλλά ο Ντένις ήταν σε καλή θέση και έδιωξε. Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο και θα μπορούσε να φτάσει σε γκολ σε δύο περιπτώσεις στο 15' και στο 16' αλλά ο Μπερτόγλιο δεν πρόλαβε την επαφή σε καλές πάσες από Μπεναλουάν και Σάκιτς.

Η Αστάνα, όμως, σε ανύποπτη φάση στο 24' βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με αριστερό (όχι δυνατό) σουτ του Μάριν Τομάσοφ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Ντένις, με την μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή γωνιά του. Ευθύνη του Βραζιλιάνου αλλά και της άμυνας του Άρη που δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Μπαρσεγιάν, ο οποίος έκανε την πάσα προς τον σκόρερ. Κάπως έτσι και δίχως να παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο, ο Αντρέι Τιχόνοφ είδε την ομάδα του να προηγείται. Η ελληνική ομάδα αντέδρασε αμέσως, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 31' όταν ο Μπερτόγλιο βρήκε έξοχα τον Μαντσίνι κι αυτός αντί να πλασάρει πήγε να σιγουρέψει το γκολ, όμως ο Ματέο δεν πρόλαβε στο άδειο τέρμα. Και αμέσως μετά, νέα πολύ μεγάλη φάση πάλι με τον Μαντσίνι που βρέθηκε μπροστά από τον γκολκίπερ της Αστάνα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει στο πλασέ. Απίστευτες φάσεις για τον φορ του Άρη. Και με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει έως το τέλος του ημιχρόνου δίχως κάτι άλλο ιδιαίτερο.

Με τον Μπρούνο αντί του Ματέο Γκαρσία άρχισε ο Μάντζιος στην επανάληψη, ενώ ο σκόρερ Τομάσοφ είχε την πρώτη τελική στο 46' αλλά αστόχησε. Σημαντική ήταν πάντως η ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 51' όταν ο Κουάτ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντένις. Κι ακόμη μεγαλύτερη στο 54' όταν ο Ντένις έκανε έξοχη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Εουτζένιο. Ο Άρης βρέθηκε σε αυτό το διάστημα σε πολύ δύσκολη θέση, κινδυνεύοντας να δεχτεί δεύτερο γκολ καθώς η ομάδα από το Καζακστάν παρουσιάστηκε αποφασισμένη επιθετικά.

Ο προπονητής του Άρη πέρασε τον Μήτρογλου στο ματς και μετέθεσε στα πλάγια τον Μαντσίνι περιμένοντας κάτι διαφορετικό επιθετικά από την ομάδα του. Στο 67' η περίτεχνη ενέργεια του Μπερτόγλιο δεν αξιοποιήθηκε καθώς οι αμυντικοί της Αστάνα απομάκρυναν στην μικρή περιοχή, ενώ στο 70' έγινε το 2-0. Ο Μάριν Τομάσοφ βγήκε έξοχα στην πλάτη του Δεληζήση και νίκησε τον Ντένις αξιοποιώντας την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Μπαίσεμπέκοφ. Η άμυνα του Άρη πιάστηκε ξανά στον ύπνο και το πλήρωσε από τον σπουδαίο μεσοεπιθετικό της Αστάνα.

Στο 75', όμως, ο Λούκα Σιμούνοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη για ανατροπή στον Μπερτόγλιο και αποβλήθηκε, με τον Άρη να έχει την ευκαιρία να παίξει με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και να ψάξει την αντίδραση. Αρκέστηκε μόνο σε κάποιες προσπάθειες του Γκάνεα και του Μπερτόγλιο δίχως να απειληθεί ουσιαστικά ο τερματοφύλακας της Αστάνα.

Μικρογραφία

Αστάνα-Άρης 2-0

Γήπεδο: «Αστάνα Αρίνα»

Σκόρερ: 24' Τομάσοφ 1-0, 70' Τομάσοφ 2-0

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

Κόκκινη: 75' Σιμούνοβιτς (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 27' Σιμούνοβιτς - 4' Μπεναλουάν, 83' Μπρούνο, 85' Ματίγια

Αστάνα (4-3-3): Νεποχόντοφ, Ρουκάβινα, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Μπαϊσεμπέκοφ, Εμπόνγκ, Κουάτ (84' Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Εουτζένιο (78' Τομάσεβιτς), Μπαρσεγιάν (88' Μπετσιράι)

Άρης (4-2-3-1): Ντένις, Σάκιτς (77' Χαϊροβιτς), Μπεναλουάν, Δεληζήσης (77' Τζέγκο), Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Μπερτόγλιο, Γκαρσία (46' Μπρούνο), Γκάμα (62' Μήτρογλου), Μαντσίνι (87' Μάνος)