Μαρτίνς: «Μας ωθεί ο κόσμος, αλλά κι εμείς να παίξουμε όπως πρέπει»

Τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνς για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού ενόψει του πρώτου αγώνα (21/7) με τη Νέφτσι Μπακού για τα προκριματικά του Champions League. Υπολογίζει στον Βαλμπουενά. 

Μαρτίνς: «Μας ωθεί ο κόσμος, αλλά κι εμείς να παίξουμε όπως πρέπει»

Με σεβασμό για τη Νέφτσι Μπακού αλλά και πίστη για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον αυριανό (21/7) πρώτο αγώνα με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Champions League. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε φυσικά και στη μεγάλη σημασία που έχει για το σύλλογο η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας.

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς

Αν κρίνει ότι η ομάδα βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο: «Η ομάδα είναι καλά, έχει δουλέψει πολύ, είμαστε ικανοποιημένοι παρόλο που είμαστε στην αρχή και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Δουλεύουμε όμως σε ταχύτατο ρυθμό σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε και είμαστε σε καλό επίπεδο».

Για τον Βαλμπουενά: «Ο Ματιέ είναι καλά προπονείται κανονικά την τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και είναι έτοιμος για το παιχνίδι».

Για την επιστροφή με κόσμο και για το αν το ρεκόρ των νικών στα προκριματικά είναι εγγύηση πρόκρισης ή δημιουργεί «ανησυχία»: «Είναι συμβολική ημέρα, θα επιστρέψει ο κόσμος μας. Θέλω να ξαναπώ ότι το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο ούτε σαν ατμόσφαιρα ούτε σαν θέαμα. Είναι παιχνίδι που έχει ανάγκη το πάθος των φιλάθλων. Εμείς δουλεύουμε για να προσφέρουμε ικανοποίηση στον κόσμο και στο σύλλογο. Πολύ μεγάλο μέρος των επιτυχιών μας οφείλεται στη βοήθεια από τους οπαδούς μας. Θα μας βοηθήσουν και πρακτικά διότι μας ωθούν, μας μεταφέρουν ενέργεια και μας οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα. Φυσικά χρειάζεται και η δική μας προσπάθεια και συγκέντρωση για να μπορέσουμε να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Για την αλλαγή του κανονισμού με τα εκτός έδρας γκολ: «Είναι μεγάλη αλλαγή. Κατά καιρούς ήταν κάτι που ευνοούσε τις μεγάλες ομάδες. Επίσης όταν το ματς κρινόταν στις παρατάσεις, το γκολ καθόριζε ένα αποτέλεσμα και κυρίως την τύχη των μεγάλων ομάδων. Ήταν ένα είδος προστασίας για τις μεγάλες ομάδες, τώρα τα ματς θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικά για όλους ανεξαρτήτως δυναμικότητας».

Για τη Νέφτσι: «Περισσότερο φυσικά ασχολούμαι με τη δική μας ομάδα, αλλά εννοείται ότι έχω μελετήσει τη Νέφτσι, είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, αξίζει το σεβασμό μας, έχει διεθνείς παίκτες και έκανε καλά ματς για να προκριθεί. Εμείς μπορεί να θεωρούμαστε φαβορί, αλλά για να μπορέσουμε να προκριθούμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να παίξουμε όπως ξέρουμε, να αγωνιστούμε σαν Ολυμπιακός και να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας».