Η μεγάλη προσοχή του Ολυμπιακού με Νέφτσι είναι στην άμυνα

Σε όλα τα φετινά παιχνίδια της έχει σκοράρει η Νέφτσι Μπακού κι αν ο Ολυμπιακός είναι προσεκτικός πίσω θα κάνει σίγουρα άλμα πρόκρισης από το πρώτο ματς.

Η μεγάλη προσοχή του Ολυμπιακού με Νέφτσι είναι στην άμυνα

Πλησιάζει η ώρα για το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού (το βράδυ της Τετάρτης 21/7 στις 22.00) και το γεμάτο από «ζωή» και ενθουσιασμό (έστω κι αν όχι σε πληρότητά) «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από τόσο μεγάλο διάστημα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ότι η ελληνική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στη Νέφτσι Μπακού για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Στον αγωνιστικό χώρο πάντα κρίνονται όλα. Πολλές φορές σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Κι αν η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού από τη Νέφτσι είναι μεγάλη στα… πάντα, υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Διότι σε αυτές συχνά τα φαβορί δεν δίνουν σημασία και οδηγούν σε εκπλήξεις. Κι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι διατεθειμένος ούτε φέτος να αφήσει τίποτα στην τύχη ή στα «προβαδίσματα» πριν από τους αγώνες.

Το ότι αν περάσει η Νέφτσι θα έχει κάνει υπέρβαση και αν περάσει ο Ολυμπιακός απλώς το καθήκον του είναι ο «γενικός κανόνας» αυτού του ζευγαριού. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που πρέπει να εκτιμηθούν. Κυρίως το πρώτο μέλημα που πάντοτε έχει ο γηπεδούχος ενός διπλού αγώνα. Να μη δεχτεί γκολ. Μπορεί από φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά, με την αλλαγή του κανονισμού για τα εκτός έδρας γκολ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τέτοια τέρματα δεν έχουν… ξεχωριστή σημασία για την ομάδα που τα πετυχαίνει και για εκείνη που τα δέχεται.

Η Νέφτσι είναι ομάδα που φέτος το γκολ το βρίσκει σε κάθε παιχνίδι της. Στα φιλικά με την Ολίμπια Λουμπλιάνα και την Σπαρτάκ Μόσχας. Και στα επίσημα με την Ντιναμό Τιφλίδας. Σκόραρε πάντα, συνήθως από δύο φορές. Η άμυνα του Ολυμπιακού έχει την εμπειρία να σταματήσει αυτό το σερί των Αζέρων. Ενώ εκμεταλλευόμενη η πειραϊκή ομάδα τις επιθετικές αρετές της και τα αμυντικά κενά του αντίπαλου (έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς και γι΄αυτό έσπευσε να αποκτήσει δύο στόπερ στις μεταγραφές τις τελευταίες ημέρες), θα έχει σαφώς τη δυνατότητα να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Η σταθερότητα στην άμυνα του Ολυμπιακού (σε όλο το ανασταλτικό παιχνίδι, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους αμυντικούς) είναι απαραίτητος παράγοντας για να γίνει η ρεβάνς στο Μπακού ένα ωραίο τεστ προετοιμασίας για τη Λουντογκόρετς (ή τη Μούρα σε περίπτωση μεγάλης έκπληξης). Κι όχι για περιπέτεια αγωνίας για την ίδια την πρόκριση, με κινδύνους για άλλο μεγάλο ταξίδι στη συνέχεια προς τη Σκανδιναβία (Μάλμε ή Ελσίνκι). Μια χαρά είναι τα Βαλκάνια, η Βουλγαρία ή η Σλοβενία, για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας. Από τον Ολυμπιακό εξαρτώνται όλα…