Ο Τζούρτζεβιτς και ο Ολυμπιακός

Πολλές φορές κάποιοι παίκτες δεν ταιριάζουν σε κάποιες ομάδες. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με Τζούρτζεβιτς και Ολυμπιακό. Γράφει ο Χρ. Μεγγλίδης.

Ο Τζούρτζεβιτς και ο Ολυμπιακός

Το ξεκίνημα του Ούρος Τζούρτζεβιτς στη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού μοιάζει σαν συνέχεια της παρουσίας του στην προηγούμενη. Ο Σέρβος επιθετικός δεν υπολογίζεται για βασική επιλογή και το ξέρει, όπως ακριβώς συνέβαινε και στην περασμένη σεζόν. Με συνέπεια αυτό να τον αγχώνει, να προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω και τελικά να κάνει μια... τρύπα στο νερό, όπως η απόφασή του να μην πασάρει στον αμαρκάριστο Φετφατζίδη και να προσπαθεί με τραβηγμένο τρόπο να τελειώσει μια δική του καλή προσπάθεια στο πρόσφατο φιλικό με την Μποτοσάνι.

Είναι προφανές ότι ο Ούρος δεν ταιριάζει με τον Ολυμπιακό, δεν έχει «κολλήσει» από την αρχή και μοιάζει μια ιστορία που δεν έχει επιστροφή. Η ανεξήγητη αυτή ιστορία ενός παίκτη που ήρθε από την Παρτιζάν με 35 γκολ σε 45 ματς και τη φήμη του στυγνού εκτελεστή, για να κάνει πέρυσι μια σεζόν με 7 γκολ σε 30 αγώνες που μάλιστα φαίνονται και πολλά σε σχέση με την εικόνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας από την απόδοσή του.

Δεν έχει άδικο ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού όταν παραπονιέται πως δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που εδικαιούτο ή που, τέλος πάντων, θα χρειαζόταν για να βρει ρυθμό και να μπορέσει να προσαρμοστεί. Δυστυχώς, όμως, στον Ολυμπιακό η πίεση είναι παραδοσιακά μεγάλη και ο χρόνος προσαρμογής δεν μπορεί να δίνεται δίχως ανταπόδοση, όσο το δυνατόν πιο άμεση. Έπεσε και σε μια συνολικά κακή σεζόν για την ομάδα ο νεαρός επιθετικός, ε δεν ήθελε και πολύ.

Αυτό που μπορεί να σκεφτεί κάποιος με βάση τη λογική είναι ότι ο Τζούρτζεβιτς θα πρέπει να αλλάξει περιβάλλον για το καλό και του ίδιου. Το παιδί μπορεί είτε επιστρέφοντας στην Παρτιζάν είτε πάει κάπου αλλού να «ξεμπουκώσει», να βρει τον ρυθμό που ψάχνει και την συχνότητα στο σκοράρισμα που δεν είχε στον Ολυμπιακό. Να κάθεται στο τωρινό ρόστερ ως τριτοτέταρτη επιλογή, δεν έχει ούτε νόημα ούτε λογική.

Όσο για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, εάν θα μπορούσε να βρει ένα τρόπο να δανείσει τον ποδοσφαιριστή, θα ήταν η καλύτερη λύση. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι όντως δεν υπάρχει επιστροφή και ότι πράγματι κάποιοι παίκτες απλά δεν ταιριάζουν σε κάποιες ομάδες, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να ξεγελάστηκαν τόσο πολύ και όσοι επέμειναν το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που όχι έμοιαζε να έχει, αλλά είχε το γκολ στο «τσεπάκι».