Τα ταξίδια στην εποχή του Covid-19 και το σόου της Γαλατασαράι

Η αυστηρότητα των ελληνικών αρχών στην εποχή της πανδημίας, οι έλεγχοι στο "Ελ. Βενιζέλος" και η ανεξήγητη αντίδραση της Γαλατασαράι.

Τα ταξίδια στην εποχή του Covid-19 και το σόου της Γαλατασαράι

Από το πουθενά διπλωματικό επεισόδιο έχει δημιουργήσει η αποστολή της Γαλατασαράι. Οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας το "σήκωσαν" πολύ το θέμα με τα τεστ σε βαθμό τέτοιο που έδωσαν τροφή σε εκείνους που ζουν από τα μίση και την τοξικότητα. Δεν ήθελε και πολύ να φτάσουμε στις ακραίες εθνικιστικές αντιδράσεις και η κατάσταση να έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις.

Έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι Τούρκοι καταλαβαίνει κανείς ότι υπήρξε κακομεταχείριση στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Το θέμα αυτή την εποχή είναι πως τα ταξίδια είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζονται μεγάλη προσοχή, διότι δεν θέλει και πολύ να την… πατήσεις και να μείνεις είτε σε κάποιο αεροδρόμιο, είτε σε κάποια άλλη χώρα.

Η Ελλάδα έχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο και θέλει πριν εισέλθεις σε αυτήν να έχει συμπληρώσει ένα PLF (έγγραφο με αναλυτικά στοιχεία). Αυτό πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι και 24 ώρες πριν την πτήση έτσι ώστε να μπορέσει να σταλεί mail με QR Code. Επίσης η Ελλάδα πλέον θέλει PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test ή από 'κει και πέρα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρόλα αυτά, όμως, ανάλογα με το τα στοιχεία που θα συμπληρώσει ο επισκέπτης στο PLF αυτό βγάζει ένδειξη αν πρέπει να γίνει έλεγχος rapid test στο αεροδρόμιο. Προφανώς αυτό έχει να κάνει με τη χώρα από την οποία έρχεται ο επισκέπτης. Στο "Ελ. Βενιζέλος" τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει πολύς κόσμος. Το ζήσαμε κι εμείς πριν μερικές ημέρες όταν επιστρέψαμε από την Αυστρία.

Σε αυτό το θέμα η χώρα μας είναι πολύ σχολαστική και τυπική. Ακόμα και σε φυσούνα να σταθμεύσει το αεροσκάφος οι επιβάτες μεταφέρονται με πούλμαν σε συγκεκριμένο σημείο για να γίνει έλεγχος των PLF και του τεστ κορονοϊού. Ακόμα και στη 1.30 τα ξημερώματα όταν φτάσαμε οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί και όσοι είχαν ένδειξη στο PLF πήγαιναν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και έκαναν rapid test.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί είναι μία διαδικασία που ο επισκέπτης δεν μπορεί να την αποφύγει και η Ελλάδα είναι πολύ σχολαστική. Προφανώς και τα PLF της τουρκικής αποστολής "χτύπησαν" και απλά θα έπρεπε να κάνουν rapid test. Στην Αυστρία που πήγαμε για παράδειγμα δεν υπήρχαν καν έλεγχοι στο αεροδρόμιο. Η Ελλάδα είναι πιο σκληρή και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Γαλατασαράι δεν γνώριζε τι θα συμβεί.

Πρώτα απ' όλα και ο Ολυμπιακός την είχε ενημερώσει για τη διαδικασία, αλλά και εκείνη όφειλε να μάθει τι ισχύει στο "Ελ. Βενιζέλος". Πλέον κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να ψάξει, να μάθει τι ισχύει σε κάθε χώρα. Για κάποιο λόγο η Γαλατά ήθελε να κάνει το δικό της σόου στην Αθήνα και να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων μπερδεύοντας και την πολιτική.