Η εμπιστοσύνη διαλύει την αβεβαιότητα

Οδεύοντας προς τα μέσα Ιουλίου και πλησιάζοντας προς τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Ντιναμό Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού, υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με το «ερυθρόλευκο» ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Η εμπιστοσύνη διαλύει την αβεβαιότητα

Δεν είναι δα και τόσο τραγικά όσο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες τα πράγματα, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα, ώστε να διαμορφωθεί ο βασικός κορμός των πρωταθλητών.

Αβεβαιότητα υπάρχει γιατί:

      • ο Ζοσέ Σα είναι με το… ενάμισι πόδι εκτός Ολυμπιακού, ο οποίος μετά από χρόνια -παρότι δείχνει να έχει σε καλή κατάσταση δύο τερματοφύλακες (Τζολάκη και Κρίστινσον)- αναζητεί τον βασικό του «άσο». Μια θέση νευραλγική και ανέκαθεν αμφιλεγόμενη όσον αφορά την τελική επιλογή. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά σε κάθε ομάδα.
      • το όνομα του Μαντί Καμαρά βρίσκεται μεταξύ γηπέδου και μανατζερικών γραφείων, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος. Αφενός θεωρεί ότι όλοι οι παίκτες έχουν τιμή (την τιμή που εκείνος βάζει), αφετέρου δεν είναι διατεθειμένος να τον ξεπουλήσει, δεδομένου ότι έχει φέρει ήδη τον Πιέρ Κούντε ως αντικαταστάτη του. Κι αν μείνει ο Μαντί; Ξέρετε πολλούς που θα τους χαλούσε τριάδα στα χαφ Καμαρά - Κούντε - Εμβιλά;
      • στο κέντρο της άμυνας υπάρχει στασιμότητα. Με το ενδιαφέρον πορτογαλικών ομάδων για τον Ρούμπεν Σεμέδο να έχει καταλαγιάσει, την επιστροφή του Σισέ, το εκτόπισμα των Σωκράτη και Μπα, τη σταθερή βελτίωση του Καλογερόπουλου, την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Μάρκοβιτς αλλά και τη... σταντ μπάι πείρα του Αβραάμ, φαίνεται (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα) πως δεν θα υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές.
      • κομμάτι της άμυνας όμως είναι και τα άκρα. Δεξιά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με τους Λαλά και Ανδρούτσο, αλλά αριστερά ο Μαρτίνς έχει ζητήσει ήδη παίκτη πέρα από τον Όλεγκ, από τη στιγμή που δεν θα συνεχίσει ο Χολέμπας.
      • ο Πορτογάλος, πέρα από αριστερό μπακ, έχει ζητήσει και έναν εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός παλεύει την περίπτωση του Παβόν, σε μια μεταγραφή που μοιάζει πολύπλοκη (όταν ακούς συνιδιοκτησία...), αλλά φαίνεται να αξίζει τον κόπο να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.
      • και φυσικά βάλτε μέσα σε όλα αυτά τα απρόοπτα με τους τραυματισμούς των Κώστα Φορτούνη και Τικίνιο, οι οποίοι θα μείνουν εκτός για τους επόμενους μήνες, αφαιρώντας ποιότητα και αποτελεσματικότητα από το σύνολο.
    Μοιάζουν πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, αλλά η πρόσφατη ιστορία έχει διδάξει ότι ο Ολυμπιακός έχει τους πλέον ικανούς και κατάλληλους ανθρώπους να διαχειριστούν οτιδήποτε προκύψει στον σύλλογο. Από τον Πέδρο Μαρτίνς μέχρι τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όλοι κινούνται με μεθοδικότητα και, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, βάζουν για ακόμη μια χρονιά το ίδιο στοίχημα: να διαλύσουν κάθε αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη.