Euro 2020: Τα ρεκόρ της Δανίας και της Αγγλίας

Από το Μπακού (Τσεχία - Δανία 1-2) στη Ρώμη (Ουκρανία - Αγγλία 0-4), από τους εκπληκτικούς Άγγλους στην επιστροφή της Δανίας μετά 29 χρόνια και από τον Χάρι Κέιν στον Πάτρικ Σικ.

Euro 2020: Τα ρεκόρ της Δανίας και της Αγγλίας

Πρωταγωνιστές, διακρίσεις, σερί, ορόσημα και ρεκόρ αποτυπώνονται μέσα από τα σημαντικότερα στατιστικά που χαρακτήρισαν τις δύο χθεσινές (3/7) και τελευταίες προημιτελικές του EURO 2020, όπως τα κατέγραψε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* H πρωταθλήτρια Ευρώπης 1992 Δανία έφτασε στον πρώτο ημιτελικό της σε Euro 2020, μετά από 29 χρόνια.

* Το 5ο γκολ του Πάτρικ Σικ του τουρνουά δεν ήταν αρκετό για να συνεχίσει η Τσεχία στο Euro 2020.

* Η Αγγλία σημείωσε 4 γκολ (4-0 εναντίον Ουκρανίας) σε ένα νοκ-άουτ αγώνα ενός μεγάλου τουρνουά (Παγκόσμιο Κύπελλο και Εuro) για 2η φορά. H άλλη περίπτωση ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 εναντίον της Γερμανίας (4-2).

* Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε το Εuro με 5 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ. Στην ιστορία των μεγάλων τουρνουά, αυτό συνέβη μία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 (Ιταλία).

* Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Εuro που σημείωσε τρία γκολ με κεφαλιά σε έναν αγώνα.

* Η Αγγλία δεν έχει δεχθεί γκολ στα 7 τελευταία παιχνίδια. Είναι η μεγαλύτερη σειρά των διαδοχικών ματς χωρίς να παραβιαστεί η εστία στην ιστορία των «Τριών Λιονταριών». Αυτή τη στιγμή το σερί είναι στα 662 λεπτά.

* Ο Χάρι Κέιν αύξησε τον αριθμό γκολ στην τρέχουσα διοργάνωση Euro (συμπεριλαμβανομένου των προκριματικών) σε 15 γκολ, ισοφαρίζοντας την απόδοση του Νταβόρ Σούκερ στο Euro 1996. Το ρεκόρ ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε 16 γκολ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας διοργάνωσης (μαζί με τα προκριματικά)

* Ο Χάρι Κέιν έχει φτάσει τον Άλαν Σάρερ στα περισσότερα γκολ σε τουρνουά για την Αγγλία (9), με μόνο τον Γκάρι Λίνεκερ (10) να πετυχαίνει περισσότερα.