Ολυμπιακός - Κραϊόβα 2-0 : Άρεσε στο αυστριακό φινάλε, νίκη με... γαλλική σφραγίδα (highlights)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΒΑΤΣ: Γ.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Κραϊόβα στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Τα γκολ Βαλμπουενά με πέναλτι και Εμβιλά. Πολύ καλή εμφάνιση για 45 λεπτά. 

Ολυμπιακός - Κραϊόβα 2-0 : Άρεσε στο αυστριακό φινάλε, νίκη με... γαλλική σφραγίδα (highlights)

Με ωραίο τρόπο αποχαιρετά την Αυστρία ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνοντας με νίκη επί της ρουμανικής Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη με 2-0 το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Με πρωταγωνιστές τους Γάλλους άσους του, καθώς ο Βαλμπουενά και ο Εμβιλά ήταν οι σκόρερ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και αρκετοί άλλοι παίκτες ειδικά στο πρώτο μέρος. Όπως κυρίως ο Ραντζέλοβιτς, ο Κούντε, ο Σουρλής, αλλά και ο Λαλά. Δίχως προβλήματα και για την άμυνα σε αυτό το διάστημα, με διαφορετική εικόνα στην επανάληψη, αλλά και με τον Κρίστινσον να αποκρούει πέναλτι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του και περιμένει ότι όσο ανεβαίνει η φυσική τους κατάσταση θα παίζουν ακόμη καλύτερα. Και όσοι αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο ματς και γενικότερα.

Το καλύτερό του ημίχρονο στα φιλικά της Αυστρίας έκανε ο Ολυμπιακός και θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερο προβάδισμα από το 2-0, με τα γκολ του Βαλμπουενά με πέναλτι στο 9’ (το κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς από μαρκάρισμα του Βατατζέλου) και του Εμβιλά με κοντινό αριστερό πλασέ στο 45’ από κόρνερ του Βαλμπουενά. Λίγο πριν από το δεύτερο γκολ ο Χασάν είχε σουτ στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Ρουμάνου γκολκίπερ, ενώ σπουδαίες ευκαιρίες έχασαν οι Βαλμπουενά στο 13’ και Κούντε στο 16’. Με τον Γάλλο να σουτάρει λίγο άουτ και με τον Καμερουνέζο να κάνει τρομερό σπριντ με την μπάλα από τη σέντρα αλλά να αστοχεί από κοντά στο τετ-α-τετ.

Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα καθώς μπροστά από τον Κρίστινσον οι Σεμέδο και Αβραάμ λειτούργησαν θετικά, όπως και οι Λαλά, Ρέαμπτσιουκ στα άκρα. Ο Εμβιλά με τον Σουρλή κυριάρχησαν στο κέντρο με τον Κουντέ να παίζει πιο μπροστά τους περίπου σαν «δεκάρι». Ο Βαλμπουενά αριστερά και ο Ραντζέλοβιτς δεξιά έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, ενώ ο Χασάν μπορεί να μη σκόραρε αλλά ήταν πολύ απειλητικός.

Η Κραϊόβα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη (αλλαγή από Μαρτίνς ο Καλογερόπουλος αντί του Αβραάμ), αλλά ο Κρίστινσον τη σταμάτησε στο 47’ αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Νίστορ. Το πέναλτι έκανε αρκετά απρόσεκτα και αχρείαστα ο Σουρλής στον Ιβάν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Ρουμάνοι είχαν κι άλλη ευκαιρία από κοντά με τον Κόλγιτς. Με τον Ολυμπιακό να μην έχει τον ίδιο ρυθμό, ενώ ο Μαρτίνς έβαλε τον Βρουσάι αντί του Κούντε και πέρασε τον Βαλμπουενά πίσω από τον Χασάν. Ενώ λίγο αργότερα ο Σαπουντζής πήρε τη θέση του Βαλμπουενά κι ο Ολυμπιακός πήγε σε 4-3-3 κάνοντας και την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 69’ με κεφαλιά του Χασάν λίγο έξω μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο και δεν άφησε τους Ρουμάνους να γίνουν απειλητικοί, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με μια δυο καλές φάσεις ακόμα. Ειδικά στο 85' με τον Βρουσάι να σημαδεύει από κοντά τον αντίπαλο γκολκίπερ μετά τη σέντρα του Λαλά. Και με μια νίκη που δίνει διαφορετικό χρώμα στην προετοιμασία λίγο πριν από την επιστροφή στη βάση.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (67’ Σα), Λαλά, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (46’ Καλογερόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κούντε (55’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (67’ Σαπουντζής), Ραντζέλοβιτς, Χασάν

Κραϊόβα: Πιλιατσέλι, Βλαντόιου (78' Σκρέτσι), Μπαλάσα, Κονσταντίν (72’ Γκάμαν), Βατατζέλου, Ματέιου (78' Οφόσου), Τσικαλντάου (87' Μπικ), Νίστορ (87' Φέντελε)), Τσιμάπνου (46’ Κοντέ), Ιβάν, Κόλγιτς(67’ Μάρκοβιτς).