Η τεράστια δύναμη του Ολυμπιακού

Μια συγκινητική ιστορία με αφορμή τα φετινά summer camp του Ολυμπιακού δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου και την ισχυρή σχέση του με τον κόσμο του. 

Η τεράστια δύναμη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλές ιστορίες συγκίνησης στο διάβα της πορείας του. Και πολλές αποδείξεις από το ιδιαίτερο έως ιερό «δέσιμο» των φίλων του μαζί του. Από γενιά σε γενιά. Η περίπτωση της οικογένειας Αθανασίου από τη Σουηδία που αποκαλύφθηκε μέσω της συμμετοχής του μικρού Άγγελου στα φετινά summer camp του Ολυμπιακού αποτελεί ακόμη ένα τέτοιο δείγμα. Στην ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρονται οι λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τον σύλλογο ως συνδετικό κρίκο αγάπης, αφοσίωσης και τιμής ανθρώπων τριών διαφορετικών γενιών.

«Στοκχόλμη-Αθήνα. Περίπου 3.000 χιλιόμετρα από τη Σκανδιναβία μέχρι τη Μεσόγειο. Τόση ήταν η απόσταση που κάλυψαν οδικώς ο Νίκος Αθανασίου παρέα με τον γιο του Άγγελο, με το που πληροφορήθηκαν πως το summer camp του Ολυμπιακού θα διεξαχθεί από 28/6 έως 2/7. Ο λόγος της συμμετοχής του Άγγελου σε αυτό, πέρα από την οικογενειακή αγάπη για τον Ολυμπιακό, ήταν κάτι παραπάνω από ιερός.

Μερικούς μήνες πριν ο παππούς του Άγγελου, Γιώργος Αθανασίου, Ολυμπιακός και ο ίδιος, δίνει μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό. Η αγάπη του για τον Θρύλο ξεπερνάει πόνους και αρρώστιες.

«Πώς πάει το ματς με τον ΠΑΟΚ;» ρώταγε από το κρεβάτι της εντατικής τον περασμένο Ιανουάριο. Δεν ήθελε να χάνει τίποτα από την επικαιρότητα των «ερυθρόλευκων».

Τα πράγματα χειροτέρευαν και ο Άγγελος θυμάται: «Ο παππούς με φώναξε κοντά του και μου είπε. Θα ήθελα πολύ να σε δω κάποια μέρα να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Ο κύβος είχε ριφθεί. Πατέρας και γιος δεν χρειαζόταν να ακούσουν τίποτα άλλο. Ο Νίκος κατέβαινε οδικώς στην πατρίδα του μετά από 20 χρόνια στη Σουηδία έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού τον 14χρονο γιο του.

Ο Άγγελος τα κατάφερε! Για μία εβδομάδα πάτησε το χορτάρι του Ρέντη, προπονήθηκε υπό τις οδηγίες των προπονητών της Ακαδημίας και των Σχολών του Ολυμπιακού και πάνω απ’ όλα φωτογραφήθηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κρατώντας μάλιστα με καμάρι τη φωτογραφία του παππού του, Γιώργου.

«Νιώθω πολύ περήφανος και συγκινημένος» δήλωσε ο μικρός που είχε κρατήσει την υπόσχεσή του εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του παππού του. «Η γιαγιά του όταν καθ’ οδόν πληροφορήθηκε τη συμμετοχή του Άγγελου στο summer camp δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μέχρι να φτάσει στο σπίτι» αποκάλυψε ο πατέρας, Νίκος.

Ο παππούς Γιώργος δεν τα κατάφερε. Έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου ανήμερα των γενεθλίων της αγαπημένης του ομάδας. Η επιθυμία του όμως υλοποιήθηκε αφού τον Άγγελο τον είδε με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος όπως ακριβώς επιθυμούσε, έστω και από ψηλά…»