Ο Ποντένσε θα παίξει στον Ολυμπιακό και για τους άλλους έξι Πορτογάλους

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πετύχει ιδιαίτερα με τις επιλογές παικτών από την Πορτογαλία. Ο Ποντένσε υπόσχεται ότι θα κάνει τη διαφορά!

Ο Ποντένσε θα παίξει στον Ολυμπιακό και για τους άλλους έξι Πορτογάλους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, με τον δαιμόνιο εξτρέμ να ετοιμάζεται να γίνει ο 7ος παίκτης από την Πορτογαλία που φέρνει η πειραϊκή ομάδα. Και με βάση την ηλικία και το ταλέντο του αφήνει την υπόσχεση και την προσδοκία ότι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή του Ολυμπιακού από τη συγκεκριμένη χώρα.

Διότι οι προηγούμενοι μπορεί να είχαν καλά στοιχεία, να ήταν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, αλλά για διάφορους λόγους ούτε πάρα πολλά πρόσφεραν ούτε θα μείνουν ξεχωριστοί όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία της ομάδας.

Ο πρώτος ήταν ο Πάουλο Μασάδο που αποκτήθηκε to 2012 από την Τουλούζ και έφυγε μετά από δύο χρόνια για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Καλός και φιλότιμος μέσος, με έξι διεθνείς συμμετοχές, αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό στον Ολυμπιακό. Ακόμη και σήμερα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο με αναρτήσεις αγάπης στα σόσιαλ μίντια και γενικά ήταν μια συμπαθητική παρουσία, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Γκονζάλο Πασιέντσα είχε προοπτική για να κάνει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό και γενικά στην καριέρα του, αλλά τον πήγε πίσω το πρόβλημα με την καρδιά του που έφερε άδοξο τέλος στην ερυθρόλευκη πορεία του προτού καν αρχίσει. Το παιδί έχει ξαναβρεί τον καλό εαυτό του πλέον στην Πορτογαλία.

Πολύ λίγα πράγματα, ουσιαστικά τίποτα, από τον Πελέ που είχε δείξει δείγματα καλού χαφ αλλά στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε ποτέ να τα φανερώσει και πέρασε δίχως να «ακουμπήσει». Ο Ερνάνι είχε το ταλέντο και την ποιότητα για σημαντικά πράγματα από τη θέση του ακραίου επιθετικού, όμως η ταχύτητά του, οι ντρίμπλες του και γενικά το ουσιαστικό παιχνίδι που είχε αργότερα επί… Μαρτίνς στην Πορτογαλία, δεν το έβγαλε το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Ίσως την πιο συνεπή παρουσία από τους Πορτογάλους του Ολυμπιακού είχε ο Ντιόγκο Φιγκέιρας. Δεν ήταν ο μπακ των… ονείρων, ωστόσο είχε τσαγανό και ζήλο (υπερβάλλοντα πολλές φορές) και βοήθησε αρκετά την ομάδα στο διάστημα της παρουσίας του μέχρι να επιστρέψει στην Πορτογαλία και την Μπράγκα.

Τέλος, ο Αντρέ Μαρτίνς αποκτήθηκε με περγαμηνές, είχε κάνει καλές σεζόν στην Πορτογαλία και καλές εμφανίσεις το προπέρσινο καλοκαίρι με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Την πρώτη σεζόν έκανε αρκετές συμμετοχές και πρόσφερε πράγματα για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ στην περσινή περίοδο ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία (από τους προπονητές μετά τον Χάσι), με συνέπεια φέτος να μην υπολογίζεται και να του έχει ζητηθεί να βρει ομάδα. Παρότι μάλιστα ο νέος τεχνικός είναι συμπατριώτης του.