Τα προνόμια των εμβολιασμένων στην Αυστρία

ΣΤΑΝΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πώς λειτουργούν στην Αυστρία καφετέριες και εστιατόρια για τον κόσμο στην εποχή της πανδημίας.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων στην Αυστρία

Στην Ελλάδα έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα με αφορμή τα προνόμια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους και για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Είναι συγκεκριμένος ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος θα έχει δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς χώρους.

Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης έχουν ανοίξει μεγάλη κουβέντα στη χώρα μας και έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις. Από τις 25 Ιουνίου η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Αυστρία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η πανδημία έχει βάλει τους δικούς της κανόνες και όλες αυτές τις ημέρες έχουμε βιώσει διαφορετικές συνθήκες από αυτές που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Αυστρία ήδη ισχύουν ειδικοί κανόνες για εμβολιασμένους και για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Ήδη έχουμε αντιληφθεί τα προνόμια που έχει κάποιος που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Για παράδειγμα στην Αυστρία για να καθίσει στον εσωτερικό χώρο εστιατορίου θα πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ pcr ή rapid.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες δεν έχουν προσλάβει προσωπικό για να κάνει ελέγχους. Στην Αυστρία ο σερβιτόρος που παίρνει την παραγγελία κάνει και τον έλεγχο του τεστ ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μία διαδικασία πολύ απλή προκειμένου και τα εστιατόρια να λειτουργούν κανονικά και με ασφάλεια.