Ακόμη κι έτσι, φαβορί o Ολυμπιακός...

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για την εικόνα των «ερυθρόλευκων», ένα μήνα πριν από τον πρώτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμη κι έτσι, φαβορί o Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, ένα μήνα πριν από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Τον πρώτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ουσιαστικά μπαίνει και στο δεύτερο στάδιο των... μεταγραφών του, μετά το πρώτο «κύμα» με την απόκτηση του Γκερέρο και του Καμαρά από το εξωτερικό και της ελληνικής ενίσχυσης με Λάζαρο, Φετφατζίδη, Γιαννιώτη, Μασούρα, Μπουχαλάκη, Μάνο, Ευαγγέλου, Μαρίνο.

Προφανώς η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με τους δύο βασικούς χαφ που έχει ζητήσει ο Μαρτίνς είναι επιτακτική. Για να μπουν στην προετοιμασία, να δουλέψουν με την ομάδα, να προσαρμοστούν στο πλάνο. Γίνεται προσπάθεια με τον Γουίλιαν, υπάρχει ο Πρίσιτς, λέγεται ότι είναι κι ένας ακόμη παίκτης για τον οποίο μυστικά επιχειρεί ο Ολυμπιακός. Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ένταξη και του Ποντένσε. Υπάρχει το θέμα του έμπειρου τερματοφύλακα, του στόπερ-ηγέτη, ενός ακόμη εξτρέμ και ενός σέντερ φορ αν υπάρξουν αποχωρήσεις.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, χωρίς τις μεταγραφές που περιμένει άμεσα ο Μαρτίνς, είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη και πολύ ανταγωνιστική. Και θα γίνει καλύτερη στην πορεία, με τις υπόλοιπες προπονήσεις και κυρίως τα φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία. Με δόση υπερβολής, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι στις περισσότερες θέσεις ο Ολυμπιακός είναι ήδη μια πολύ δυνατή ομάδα που ενδεχομένως θα ήταν φαβορί ακόμη κι αν έπαιζε χωρίς άλλες μεταγραφές τα πρώτα προκριματικά.

Με Γιαννιώτη στην εστία, με Ομάρ και Μασούρα δεξιά, με Τσιμίκα, Κούτρη και Χατζισαφί αριστερά, με Σισέ, Ένγκελς και Βούκοβιτς στόπερ, με Ρομαό, Ανδρούτσο, Καμαρά, Μπουχαλάκη για τις δύο θέσεις στα χαφ, με Φορτούνη και Μάριν πιο μπροστά, με Λάζαρο, Φέτφα, Πάρντο εξτρέμ, με Γκερέρο μπροστά. Δεν τη λες και... κακή αυτή την ομάδα.

Φυσικά δεν θα είναι έτσι στις 9 Αυγούστου. Αλλά αυτό που μπορεί κανείς να διαπιστώσει ως θετικό συμπέρασμα για όσα έως τώρα έχουν γίνει σε μεταγραφές και προπονήσεις, η βάση που υπάρχει είναι πολύ ισχυρή. Τα θεμέλια είναι γερά. Και με γερά θεμέλια γίνονται σωστές «οικοδομές».