Ο Κουντέ, ο Ντρέγκερ και το περίεργο με τα γκολ του

Μόνο με τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ έχει παίξει αντίπαλος ο Πιερ Κουντέ που ήρθε και υπογράφει στον Ολυμπιακό. Όλα τα γκολ του στην Γερμανία μπήκαν εκτός έδρας και στο δεύτερο ημίχρονο! 

Ο Κουντέ, ο Ντρέγκερ και το περίεργο με τα γκολ του

Νέα πρόσωπα θα συναντήσει στον Ρέντη ο Πιερ Κουντέ, καθώς ο Καμερουνέζος άσος που ήρθε στην Ελλάδα και υπογράφει στον Ολυμπιακό δεν έχει συναντηθεί στο παρελθόν έστω ως αντίπαλος με κάποιον άλλον παίκτη της πειραϊκής ομάδας, παρά μόνο με τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ.

Κι αυτό συνέβη στην Μπουντεσλίγκα σε μία αναμέτρηση της Πάντερμπορν του Ντρέγκερ με την Μάιντς του Κουντέ. Με νικητή τον Καμερουνέζο (2-1) ενώ ο Τυνήσιος μπακ είχε την ασίστ στο γκολ της προσωρινής ισοφάρισης της ομάδας του.
Με τη φανέλα του Καμερούν ο Κουντέ έχει αγωνιστεί εναντίον του Μαρόκου το 2018 (ήττα 0-2) αλλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν ήταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας του. Όπως δεν ήταν και ο Ντρέγκερ στο φιλικό 0-0 του Καμερούν με την Τυνησία το 2019 στο οποίο είχε παίξει ο νεοαποκτηθείς μέσος των «ερυθρολεύκων». Δεν έχει τύχει να βρεθούν αντίπαλοι με το Καμερούν όταν αγωνίστηκε ο Κουντέ ούτε η Σενεγάλη των Σισέ, Μπα, ούτε η Αίγυπτος του Χασάν, ούτε η Γουινέα του Μαντί και του Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Πιερ Κουντέ αγωνίστηκε την προηγούμενη τριετία σε 70 αναμετρήσεις της Μάιντς στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, ουσιαστικά βέβαια στα δυόμιση πρώτα χρόνια. Πριν δηλαδή από τον φετινό τραυματισμό και τις διενέξεις με το νέο τεχνικό Μπο Σβένσον, με συνέπεια να μην έχει καθόλου ματς – πλην αυτών με την Εθνική – στο τελευταίο εξάμηνο. Σε αυτό το διάστημα στη Μάιντς ο Κουντέ πέτυχε τέσσερα γκολ, με το αξιοπερίεργο ότι σημειώθηκαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο και όλα εκτός έδρας! Ο Καμερουνέζος χαφ πέτυχε δύο τέρματα στο 1-5 της ομάδας του στο γήπεδο της Χοφενχάιμ κι από ένα στο 2-2 στην έδρα της Κολονίας (γκολ ισοφάρισης) και στο 2-0 στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ.

Από αυτά τα γκολ, τα τρία ήταν με το δεξί πόδι και το τέταρτο με το καλό του, το αριστερό. Ενώ το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει με την εθνική της χώρας του ήταν στην πρόσφατη (τον περασμένο Μάρτιο) ήττα από τον Πράσινο Ακρωτήρι με 3-1. Με τον Κουντέ να ανοίγει το σκορ με εκτέλεση φάουλ.

Στην Γερμανία ο Κουντέ συμμετείχε σε μεγάλες νίκες της Μάιντς, με σημαντικότερη το εκτός έδρας 2-0 με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είχε κι άλλες εντυπωσιακές επιτυχίες (π.χ. 5-0 στη Βρέμη την Βέρντερ), αλλά έζησε και κάποιες πολύ δύσκολες εμπειρίες απέναντι στα μεγάλα κλαμπ της χώρας. Με βαριές ήττες από την Λειψία (8-0 και 5-0), αλλά και από την Μπάγερν στο Μόναχο (6-0 και 6-1). Γενικά με τους Βαυαρούς αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια με ισάριθμες ήττες (1-2 και 1-3 στο Μάιντς), αλλά η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ μεγάλη και γενικά ο Κουντέ είχε κάνει καλές σχετικά εμφανίσεις.