Τον «ουρανό με τ' άστρα» προσφέρει η Γαλατασαράι στον Φορτούνη - «Όχι» από Ολυμπιακό

Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι έγινε η πρώτη κρούση της Γαλατασαράι στον Ολυμπιακό για τον Κώστα Φορτούνη και εισέπραξε αρνητική απάντηση. Αναμένεται να επανέλθει όμως...

Τον «ουρανό με τ' άστρα» προσφέρει η Γαλατασαράι στον Φορτούνη - «Όχι» από Ολυμπιακό

Ως γνωστόν από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό. Ίσα ίσα που βγαίνει προς τα έξω ένα κλίμα ότι δεν έχει έρθει κάποια προσφορά για κανέναν ποδοσφαιριστή τους. Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή -μεταξύ άλλων- οι Πειραιώτες δεν θέλουν να βγάζουν προς τα έξω πολλά πράγματα σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ουσία είναι ότι με τον Κώστα Φορτούνη γίνεται «παιχνίδι» από... Τουρκία μεριά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την Κωνσταντινούπολη, η Γαλατασαράι (αρέσει και στην Μπεσίκτας) έκανε ήδη την πρώτη κρούση στον Ολυμπιακό για τον Έλληνα άσο. Δεν διευκρινίζεται αν έγινε επίσημη πρόταση ή απλώς μία ερώτηση για το πόσο κοστολογείται προκειμένου να ετοιμάσουν το επόμενο βήμα τους. Οι Τούρκοι καταλήγουν στο ότι έγινε μία πρώτη επαφή με το περιεχόμενό της να έχει και κουβέντα για ποσό που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν για αρχή στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τον... ουρανό με τα άστρα στον «Φόρτου»

Η ουσία είναι ότι η Γαλατά εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της, ωστόσο σε πρώτη φάση τα ποσά που άκουσε ήταν απαγορευτικά για το «πορτοφόλι» της. Ενώ δείχνει σε πρώτη φάση διατεθειμένη να προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Φορτούνη, πολύ υψηλότερο από αυτό που έχει στον Ολυμπιακό (σ.σ. φημολογείται για συμβόλαιο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ), την έπιασε... ίλιγγος μόλις πληροφορήθηκε ότι οι Πειραιώτες ζητούν μίνιμουμ οκταψήφιο νούμερο. Μιλάμε δηλαδή για 10+ εκατομμύρια ευρώ! Και ίσως το «10άρικο» στην παρούσα φάση να θεωρείται και μικρό νούμερο.

Ο Ολυμπιακός ουδέποτε έχει βγει στην αγορά να πει ότι ο Φορτούνης είναι προς πώληση. Βέβαια, σε μία μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν ξέρεις πώς θα καταλήξουν οι κανόνες της αγοράς. Εντούτοις στην παρούσα φάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι είναι ότι η Γαλατά το έχει πάρει απόφαση να κινηθεί για τον Φορτούνη. Κι αν έχουν βάση οι πληροφορίες μας από τη γειτονική χώρα, ότι η πλευρά του διεθνούς άσου δηλαδή έχει ενημερωθεί ότι οι Τούρκοι τού προσφέρουν τον «ουρανό με τα άστρα» για να τον δελεάσουν, αναπόφευκτα βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν όσο δεν πάει. Άρα θα επανέλθουν.

Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι να πετύχουν τη μεταγραφή είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος του καλοκαιριού, καθώς στο παρελθόν κι άλλες ομάδες κινήθηκαν να πάρουν τον Φορτούνη, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους.