Ζήκος: «Εάν έπαιζα στο Euro 2004 ίσως να μην το παίρναμε»

Για την Εθνική Ελλάδας και την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία μίλησε ο Άκης Ζήκος, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή και στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ.

Ζήκος: «Εάν έπαιζα στο Euro 2004 ίσως να μην το παίρναμε»

Ο Άκης Ζήκος παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com και κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του από την Εθνική Ελλάδας και την απώλεια για τον ίδιο της σπουδαίας επιτυχίας του Euro. Θυμίζουμε πως τότε ο Ρεχάγκελ δεν τον είχε στις επιλογές του αν και έπαιζε στη Μονακό και είχε φτάσει και στον τελικό του Champions League.

«Δεν ξέρω γιατί ήμουν εκτός ομάδας, διότι ποτέ δεν πήρα εξήγηση από κανέναν, ούτε από τον προπονητή. Εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη πίεση γύρω από την Εθνική, ειδικά από τις εφημερίδες που πίεζαν να με καλέσουν. Πιστεύω ότι ήταν ένας τρόπος εκ μέρους του προπονητή να μην ενδώσει στον περίγυρο, ένα θέμα εγωισμού για να το πω πιο απλά. Όλοι έχουν τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες, επομένως δεν μπορούσαν όλοι να κληθούν. Η μόνη λύπη που έχω είναι ότι δεν με κάλεσαν έστω μία φορά, ακόμη και σε ένα φιλικό, ώστε να μπορεί να πει, "Δεν μου κάνεις".

Ας πούμε απογοήτευση. Αλλά ίσως αν συμμετείχα να έκανα απίστευτα λάθη και να μην είχαμε πάρει το Euro. Υπάρχει μια θεωρητική απογοήτευση, ειδικά διότι εκείνο το διάστημα ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό και είχα παίξει σε τελικό Champions League».