Ο Ολυμπιακός φαντάζει ... σαν την Άρσεναλ και την Μίλαν!

Ο Ολυμπιακός ξέρει πώς είναι οι ευρωπαϊκές υπερβάσεις και γι΄αυτό δεν υποτιμά Νέφτσι ή Ντιναμό Τιφλίδας

Ο Ολυμπιακός φαντάζει ... σαν την Άρσεναλ και την Μίλαν!

Αυτό που κυριαρχεί στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού είναι προφανώς οι μεταγραφές με το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για Σα, Καμαρά, Σεμέδο (και όχι μόνο) και την προσπάθεια των Πειραιωτών να είναι πανέτοιμος για ενισχύσεις (με Κουντέ, Φαμπιάνο, εξτρέμ και ό,τι χρειαστεί μετά την προσθήκη του Τικίνιο).

Μπορεί και να είμαι υπερβολικός αλλά πιστεύω ότι αν ο Μαρτίνς ήξερε 100% ότι θα ήταν εξασφαλισμένη η πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League δεν θα είχε πρόβλημα αν δεν άλλαζε το παραμικρό στο ρόστερ της ομάδας του. Κι από κει και πέρα θα έβλεπε για τα επόμενα, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος θέλει για ακόμη μία σεζόν να οδηγήσει ομάδα του (τον Ολυμπιακό όπως κάνει τρία χρόνια τώρα, αλλά και παλιότερα με εκείνες της πατρίδας του) σε όμιλο της UEFA. Και τον Ολυμπιακό φυσικά τον θέλει στο Champions League.

Δεν είχε, όμως, καμία δόση υπερβολής αυτό που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά την κλήρωση με υποψήφιες αντιπάλους την Νέφτσι Μπακού και την Ντιναμό Τιφλίδας. Ότι δηλαδή σε αυτή το σημείο δεν μπορεί να υποτιμηθεί καμία ομάδα και όλες είναι αξιόλογες και πρωταθλήτριες. Φυσικά και ο Μαρτίνς καταλαβαίνει ότι οι δικοί του top παίκτες κοστίζουν όσο οι δύο αυτές μαζί. Κι ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει πολλαπλάσια αξία. Ξέρει ο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και φαβορί.

Έτσι, όμως, νόμιζαν τα τελευταία χρόνια όταν συναντήθηκαν με τον Ολυμπιακό κι άλλες ομάδες. Με εκείνες να έχουν πολλαπλάσια ή έστω αρκετά μεγαλύτερα μπάτζετ. Πρόπερσι η Μίλαν, πέρυσι η Άρσεναλ, φέτος η Μαρσέιγ και η PSV. Κι ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε πάρει την πρόκριση, κάνοντας μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις.

Γι΄αυτό μέχρι την ώρα των αγώνων ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι θα έχει κάθε σεβασμό στον όποιον αντίπαλο και θα βλέπει αυτά τα ματς σαν προκρίσεις ισότιμες με όσες έχει πετύχει έως τώρα. Διότι για τον Ολυμπιακό το κέρδος και η συνέχεια θεωρούνται δεδομένα. Η αποτυχία θα αποτελεί τεράστια ζημιά για όλους. Συνεπώς...