Ο Ολυμπιακός, ο Κουντέ και η δεύτερη ευκαιρία

Πλησιάζει στην απόκτηση του Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ ο Ολυμπιακός, με τον Καμερουνέζο χαφ της Μάιντς να ετοιμάζεται για διπλό....come back. 

Ο Ολυμπιακός, ο Κουντέ και η δεύτερη ευκαιρία

Σε προχωρημένες επαφές με την Μάιντς βρίσκεται ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του 26χρονου Καμερουνέζου χαφ Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και επιβεβαιώνονται από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ο Κουντέ είναι αριστεροπόδαρος μέσος με 20 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνική ομάδα της χώρας του και με τον Ολυμπιακό να είχε σχεδόν κλείσει το δανεισμό του από την Ατλέτικο Μαδρίτης προ τριετίας, αλλά την Μάιντς να τον αγοράζει τελικά με 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διεθνής μέσος που προορίζεται να αποκτηθεί είτε γίνει η μεταγραφή του Καμαρά στο εξωτερικό είτε όχι, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη από τις μικρές ομάδες της Ατλέτικο, έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν στην Ισπανία ως δανεικός σε Εξτρεμαδούρα και Γρανάδα και στη συνέχεια πήγε στην Μπουντεσλίγκα και όχι στον Ολυμπιακό. Με τις δύο πρώτες του χρονιές αρκετές καλές, αλλά πέρυσι με έναν τραυματισμό και στη συνέχεια προστριβές με το νέο προπονητή της γερμανικής ομάδας που οδηγούν στη μεταγραφή του, ένα χρόνο πριν από το τέλος του συμβολαίου του.

Για τον Κουντέ ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, αλλά και για την ελληνική ομάδα να αποκτήσει έναν παίκτη που ήθελε να κάνει δικό της πριν από τρία χρόνια και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του τμήματος σκάουτ. Ο Ολυμπιακός έχει επιχειρήσει και για τον 23χρονο Πορτογάλο Ταβάρες της Λέστερ, αλλά τα οικονομικά δεδομένα είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με αυτά για τον Κουντέ. Καθώς και η Μάιντς θέλει να έχει κάποιο όφελος από την αποχώρηση ενός παίκτη με τον οποίο δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί αρμονικά, αλλά και οι απαιτήσεις από την πλευρά του Καμερουνέζου για το συμβόλαιό του είναι σε λογικό πλαίσιο με βάση την αξία του.

Στην Γερμανία θεωρούν ότι μπορεί η μεταγραφή να γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός με έναν πολύ καλό παίκτη στη μεσαία γραμμή, με παραστάσεις από δύο μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και φιλοδοξίες για restart στην καριέρα του έπειτα από τη φετινή παρένθεση. Όπως φυσικά και να κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό, αλλά και για να παίξει για πρώτη φορά στις διεθνείς διοργανώσεις. Κάτι που θα μπορούσε να είχε συμβεί εδώ και τρία χρόνια, με τις λεπτομέρειες εκείνης της εποχής να διαφοροποιούν την κατάσταση. Με τον Κουντέ να έχει τώρα μία δεύτερη ευκαιρία για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.