Ο Σίλβα, η Φενερμπαχτσέ και ο Φορτούνης

Έτοιμος να υπογράψει στη Φενερμπαχτσέ είναι ο Μάρκο Σίλβα και ήδη στην Τουρκία τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό και τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Σίλβα, η Φενερμπαχτσέ και ο Φορτούνης

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων σχετικά με συνεργασία του Μάρκο Σίλβα με την Φενερμπαχτσέ είναι στην Τουρκία, με τα δημοσιεύματα να είναι διαδοχικά και να κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης και τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος έχει να εργαστεί από τη σεζόν 2019-20 όταν έφυγε από την Έβερτον.

Οι Τούρκοι το... προχωρούν και περισσότερο, καθώς υπενθυμίζουν την πολύ καλή χρονιά που είχε ο Σίλβα στον Ολυμπιακό όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με χαώδεις διαφορές από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και το συνδυάζουν με την εξαιρετική σχέση που είχε εκείνη τη σεζόν (2015-16) με τον Κώστα Φορτούνη. Όταν είχε μονιμοποιήσει στην ενδεκάδα τον διεθνή άσο, παρόλο που στο ρόστερ υπήρχε ο σπουδαίος Αργεντινός Τσόρι Ντομίνγκες.

Η Φενέρ είναι μία ομάδα που ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τουρκία έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Φορτούνη. Έπειτα, μάλιστα, από την επιτυχία που είχε με τον Δημήτρη Πέλκα είναι λογικό να κοιτάζει περισσότερο στην ελληνική αγορά, αν και για τον Φορτούνη είχε ασχοληθεί και τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Θεωρείται βέβαιο στα τουρκικά ΜΜΕ ότι εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Μάρκο Σίλβα, το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον για τον Φορτούνη θα ενισχυθεί. Με τον άσο του Ολυμπιακού να είναι στο στόχαστρο και των άλλων μεγάλων ομάδων της Κωνσταντινούπολης, της Μπεσίκτας και της Γαλατά. Και με τον Ολυμπιακό να έχει ξεκαθαρίσει εγκαίρως τη στάση του σχετικά με «τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη της δεκαετίας», όπως τονίστηκε από τους Πειραιώτες...

Ας μην ξεχνάμε ότι η Φενέρ ενδιαφέρεται και για τον δανεισμό του Κώστα Τσιμίκα από την Λίβερπουλ, με τον Έλληνα αριστερό μπακ να προωθείται στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πάλι επί εποχής Μάρκο Σίλβα.