Η «Εθνική στόπερ» και ο Ολυμπιακός!

Μοιάζει και είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να παίξει κάποια στιγμή με στόπερ Σωκράτη, Μανωλά και Σιόβα ο Ολυμπιακός

Η «Εθνική στόπερ» και ο Ολυμπιακός!

Η φωτογραφία του κειμένου είναι από τη βράβευση των κορυφαίων Ελλήνων παικτών που αγωνίζονταν στο εξωτερικό την περίοδο 2019-20. Ο ΠΣΑΠ είχε τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη διεθνή καριέρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Αγγλία (και πιο πριν στην Γερμανία), του Κώστα Μανωλά στην Ιταλία και του Δημήτρη Σιόβα στην Ισπανία. Τρεις Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί με σπουδαία παρουσία και πολύ μεγάλα κασέ για τα δεδομένα του εγχώριου πρωταθλήματος. Οι δύο είχαν κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό από τον Ολυμπιακό, ο άλλος είχε φύγει για τη διεθνή επιτυχία σε πολύ νεαρή ηλικία από την ΑΕΚ.

Αυτή η τριάδα στόπερ θα έπρεπε φυσικά να είναι η βασική επιλογή για την Εθνική, στην οποία δεν αγωνίζεται κανείς τους. Και δεν είναι το θέμα μας αυτό, με τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτό το αγωνιστικό «παράλογο» να είναι πάνω-κάτω γνωστοί. Θα μπορούσε, όμως, κάποια στιγμή να είναι η βασική τριάδα στόπερ του Ολυμπιακού. Και θα ήταν ιδανική περίπτωση, όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Όπως επίσης ο καθένας μπορεί να κατανοήσει πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψουν στον Πειραιά για να κάνουν... παρέα στον Σωκράτη που ήδη είναι παίκτης του Ολυμπιακού οι άλλοι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι».

Η Νάπολι θέλει - λέει - τουλάχιστον 25 εκατομμύρια για να συζητήσει ενδεχόμενο παραχώρησης του Μανωλά. Θέλει, βέβαια, και τον Καμαρά. Για τον Σιόβα τα ποσά είναι μικρότερα, αλλά και η δική του δέσμευση με συμβόλαιο υπάρχει. Η επιθυμία των δύο ποδοσφαιριστών να γυρίσουν στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Σκεφτείτε να τους είχε ο Μαρτίνς από φέτος στο 3-4-3 που θέλει να «επιβάλλει» στην ομάδα. Κι ας μην είχε Σεμέδο, ο οποίος βέβαια για να φύγει θα πρέπει επίσης να αναφερόμαστε σε πολύ υψηλά ποσά.

Θα ήταν ιδανικό να υπήρχε τριάδα στόπερ Σωκράτη, Μανωλά, Σιόβα στον Ολυμπιακό. Και στην Εθνική ομάδα. Κάποια στιγμή θα γίνει. Στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον, οι πιθανότητες είναι πολύ αυξημένες για ένα τέτοιο ονειρεμένο σενάριο. Πολύ απλά διότι υπάρχει επιθυμία να συμβεί από όλες τις πλευρές...