Αυτή τη στιγμή έχει 6+2 στόπερ ο Ολυμπιακός!

Πολλά ακούγονται για πωλήσεις και αγορές σχετικά με το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα. Τι θα γίνει, θα το δούμε...

Αυτή τη στιγμή έχει 6+2 στόπερ ο Ολυμπιακός!

Μέσα σε ολόκληρη τη μεταγραφολογία που, όπως κάθε καλοκαίρι διαμορφώνεται για τον Ολυμπιακό, έχει προκύψει και θέμα με τους στόπερ. Κυρίως επειδή φημολογείται σενάριο πώλησης του Ρούμπεν Σεμέδο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Πρώτον: ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του έξι στόπερ. Και μπορεί να υπάρξουν ακόμη δύο στη συνέχεια. Ο Σεμέδο, ο Μπα που θα είναι πανέτοιμος αρχές Ιούλη, ο Σισέ που γυρίζει από την Σεντ Ετιέν, ο Παπασταθόπουλος που θα είναι ο ηγέτης και στη νέα χρονιά όπως συνέβη από την πρώτη στιγμή της άφιξής του, ο Μάρκοβιτς που έκανε σούπερ σεζόν μετά το δανεισμό του στην Παρτιζάν και ο Καλογερόπουλος που θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες από τον Μαρτίνς. Μπορεί επίσης να παραμείνει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αλλά και ο Χολέμπας που σε πολλά παιχνίδια στο τέλος της σεζόν αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ. Συνολικά δηλαδή έξι κεντρικοί αμυντικοί που μπορεί να γίνουν οκτώ!

Δεύτερον: δεν είναι φυσικά λογικό να έχει ο Ολυμπιακός οκτώ στόπερ στο ρόστερ του. Κάποιοι θα φύγουν ή δεν θα συνεχίσουν ή δεν θα ανανεώσουν ή δεν είναι ακόμη σίγουρο τι ακριβώς θα συμβεί. Πάντως οκτώ στόπερ δεν θα έχει.

Τρίτον: ο Σεμέδο πέρυσι είχε φτάσει μια ανάσα από την Μπενφίκα και με πολύ καλή οικονομική προσφορά, αλλά τελικά έμεινε στον Ολυμπιακό με απόφαση διοίκησης και προπονητή. Τώρα πάλι όλοι πιστεύουν ότι θα φύγει, αλλά πριν τον πουλήσει ο Ολυμπιακός δεν μπορούμε... εμείς να τον πουλήσουμε! Ας περιμένουμε.

Τέταρτον: υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα στόπερ της ομάδας από τον προπονητή. Αρκεί να μη συμβεί ό,τι πέρυσι, με τους συχνούς τραυματισμούς ή τις απουσίες λόγω καρτών που οδήγησαν στην ανάγκη να οπισθοχωρήσει ο Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να γίνει ξανά αυτό. Ο Γάλλος είναι πολύτιμος στο κέντρο του γηπέδου.

Πέμπτον: προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη τη μεταγραφική προσοχή του και για την άμυνα. Όπως συμβαίνει σε κάθε θέση. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τους υπάρχοντες. Προεργασία και ετοιμότητα ασφαλώς υπάρχει, αλλά μέχρι εκεί. Για τα διάφορα σενάρια που είχαν προκύψει περί έμπειρους Έλληνες του εξωτερικού, ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό.

Στις μεταγραφές πολλά αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Έως αυτή την ώρα, πάντως, η κατάσταση είναι όπως την περιγράψαμε σχετικά με τις συγκεκριμένες θέσεις στην ομάδα του Ολυμπιακού. Υπάρχει κάλυψη και πληρότητα αυτή τη στιγμή, ακόμη κι αν ο Μαρτίνς επιμείνει στο σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς στη νέα σεζόν.