Νορβηγία-Ελλάδα 1-2: Αποτελεσματική για τα επίσημα! (Highlights)

Με σκόρερ τους «ερυθρόλευκους» Μασούρα και Ανδρούτσο, η Εθνική νίκησε με 2-1 τη Νορβηγία στη Μάλαγα στο τελευταίο ματς της σεζόν. Καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, οπισθοχώρηση στην επανάληψη. 

Νορβηγία-Ελλάδα 1-2: Αποτελεσματική για τα επίσημα! (Highlights)

Μαθαίνει και να κερδίζει! Η εθνική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Νορβηγίας στη Μάλαγα στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής περιόδου και έκανε πολύ καλή πρόβα ενόψει των επίσημων αγώνων του Σεπτέμβρη με την Σουηδία και το Κόσοβο. Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σιπ ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο όταν βρήκε τα γκολ με τους Μασούρα και Ανδρούτσο (το πρώτο του στην Εθνική), σε συνέχεια της απόδοσής της με το Βέλγιο. Στην επανάληψη οι Νορβηγοί πίεσαν, μείωσαν με τον Στράντμπεργκ, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω καθώς η ελληνική άμυνα εξουδετέρωσε τα βαριά χαρτιά τους, τον Χάαλαντ και τον Σόρλοτ. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Έλληνες στόπερ και τον Βλαχοδήμο, ενώ κορυφαίοι ήταν οι Ανδρούτσος, Τσιμίκας Γαλανόπουλος (όσο έπαιξαν), Πέλκας και Μασούρας στο πρώτο μέρος.

H Νορβηγία είχε στην ενδεκάδα της τα μεγάλα της αστέρια Χάαλαντ και Έντεγκαρντ, την ώρα που ο Φαν΄τ Σιπ άλλαξε το σχηματισμό σε σχέση με το φιλικό εναντίον του Βελγίου, δοκιμάζοντας τρεις στόπερ. Μπροστά από τον Βλαχοδήμο ήταν οι Μαυροπάνος, Κ. Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας, στις δύο πλευρές οι Ανδρούτσος και Τσιμίκας, στο κέντρο οι Μπουχαλάκης και Γαλανόπουλος ενισχύθηκαν με τον Μάνταλο και σε πιο επιθετικούς ρόλους ήταν οι Μασούρας και Πέλκας. Χωρίς καθαρόαιμο φορ δηλαδή.

Οι Νορβηγοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κι είχαν δυο καλές στιγμές με Μέλινγκ και Ζακάριασεν και, αλλά η Εθνική έφτασε στο γκολ με την έξοχη μπαλιά του Πέλκα στον Γιώργο Μασούρα στο 13΄, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να τρυπώνει ανάμεσα στους στόπερ και να κερδίζει στο τετ-α-τετ τον Χάνσεν για το 1-0. Με τον Θανάση Ανδρούτσο στο 21΄να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την Εθνική, από σέντρα του Τσιμίκα. Με τον μπακ του Ολυμπιακού να σουτάρει απευθείας κι ενώ ο Μέλινγκ στη γραμμή δεν μπόρεσε να διώξει. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός! Στη συνέχεια η Εθνική έλεγξε απολύτως του παιχνίδι απέναντι στους μπλοκαρισμένους Νορβηγούς που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις για να απειλήσουν και να φέρουν την μπάλα προς τον Χάαλαντ. Για να λήξει έτσι το ημίχρονο δίχως κάτι άλλο ιδιαίτερο και την Ελλάδα να κυριαρχεί.

Με τρεις αλλαγές και σχήμα 3-5-2 άρχισε η Νορβηγία στην επανάληψη, καθώς ήρθε κι άλλη ενίσχυση στην επίθεση, ο Σόρλοτ της Λειψίας ώστε να βοηθήσει τον Χάαλαντ. Με την ελληνική ομάδα να χρειάζεται και αυτή φρέσκα πόδια καθώς είχε οπισθοχωρήσει αρκετά. Με Ζέκα, Μπακασέτα και Τζόλη να έρχονται από τον πάγκο, με τον Μπουχαλάκη να παίζει λίγο πιο πίσω και τον Ζέκα σαν «οκτάρι» στο κέντρο. Η Νορβηγία βρήκε το γκολ από στατική φάση στο 64΄καθώς μετά το κόρνερ του Έντεργκαρντ ο Τζόλης έχασε τη διεκδίκηση από τον Στράντμπεργκ και με την κεφαλιά του υψηλόσωμου στόπερ η μπάλα πήγε στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Σε ένα διάστημα που η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεχόταν επιθέσεις και πίεση από τον αντίπαλο. Στο τελευταίο τέταρτο ο Φαν΄τ Σιπ πέρασε καθαρό φορ στο γήπεδο τον Παυλίδη, μήπως η Εθνική βρει τρόπο να πιέσει ψηλά και να κάνει φάσεις. ΟΙ Νορβηγοί κέρδισαν κάποια κόρνερ χωρίς να δημιουργήσουν κινδύνους, η Εθνική κράτησε καλύτερα στο κέντρο και με εξαίρεση μια έξοδο του Βλαχοδήμου στον Χάαλαντ στις καθυστερήσεις δε συνέβη κάτι άλλο ιδιαίτερο μέχρι το σφύριγμα του Δανού ρέφερι.

Μικρογραφία

Ελλάδα-Νορβηγία 2-1

Γήπεδο: «Ροζαλέδα» (Μάλαγα)

Σκόρερ: 13΄Μασούρας 1-0, 21΄Ανδρούτσος 2-0, 64΄Στράντμπεργκ 2-1

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)

Κίτρινες: -

Συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (94΄Μπακάκης), Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος (57΄Ζέκα), Μπουχαλάκης (75΄Σιώπης), Μάνταλος (57΄Μπακασέτας), Μασούρας (57΄Τζόλης), Πέλκας (75΄Παυλίδης).

Νορβηγία: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88΄Όλσεν), Μέλινγκ (69΄Μπιόρκαν), Μίντσγιε (46΄Τόρστβεντ), Μπεργκ (69΄Άουρσνες), Τόρσμπι (46΄Ράιερσον), Έντεγκαρντ, Ζαχάριασεν (46΄Σόρλοτ), Χάαλαντ