Εθνική: «Εμπειρίες και νίκες με Βέλγιο, Νορβηγία»

Τι είπαν Φαν΄τ Σιπ και Ζέκα για τα φιλικά της Εθνικής με Βέλγιο (3/6) και Νορβηγία (6/6)

Εθνική: «Εμπειρίες και νίκες με Βέλγιο, Νορβηγία»

Έγινε την Δευτέρα (31/5) η συγκέντρωση και πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας ενόψει των φιλικών αγώνων με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (3/6) και με τη Νορβηγία στη Μάλαγα (6/6) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επίσημα ματς του φθινοπώρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο Τζόν Φαν΄τ Σιπ και ο Κάρλος Ζέκα αναφέρθηκαν στη σημασία αυτών των αναμετρήσεων, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κάνει λόγο και για συγκεκριμένα πρόσωπα που κάλεσε για πρώτη φορά ή επανέφερε στην ομάδα.

«Θέλαμε να αντιμετωπίσουμε δύο δυνατούς αντίπαλους, για το Βέλγιο δε χρειάζονται λόγια καθώς εδώ και καιρό είναι στην κορυφή της λίστας της FIFA. Διαθέτει παίκτες με μεγάλη ποιότητα, άρα και για την ομάδα μας θα είναι μεγάλη πρόκληση. Δίνει κίνητρο στους διεθνείς μας, γι΄αυτό επιλέξαμε το Βέλγιο, αλλά και τη Νορβηγία που είναι καλή ομάδα με αστέρια σαν τον Χάαλαντ και τον Όντεγκαρντ. Χρειαζόμαστε τέτοιες εμπειρίες ενόψει των επίσημων αγώνων. Πάντα παρακολουθούμε παίκτες που κάνουν καλό πρωτάθλημα, όπως ο Σάλιακας που προπονείται μαζί μας και ίσως αγωνιστεί. Χρειαζόμαστε βάθος στην ομάδα. Ο Κούτρης γύρισε καθώς πήγε καλά στην Γερμανία, ενώ θέλαμε να δούμε από κοντά και τον Πούγγουρα. Είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να συμβούν αυτά».

Από την πλευρά του ο Κάρλος Ζέκα τόνισε ότι είναι πάντα χαρούμενος όταν βρίσκεται στην Εθνική. «Είναι σημαντικά παιχνίδια για να βρούμε λύσεις και να διορθώσουμε λάθη ενόψει των επίσημων αγώνων. Μπορεί να είναι φιλικά, αλλά θέλουμε και τη νίκη όπως σε κάθε μας παιχνίδι».

Οι παίκτες που έχουν κληθεί: Βλαχοδήμος, Διούδης, Πασχαλάκης, Μπακάκης, Ανδρούτσος, Σάλιακας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πούγγουρας, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Κούτρης, Ζέκα, Σιώπης, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Τζόλης, Μασούρας, Δουβίκας, Παυλίδης.