Οι σκέψεις του Νέλσον και ο Ολυμπιακός

Η δύσκολη περίπτωση του Ρις Νέλσον, τα ρεπορτάζ στην Αγγλία και η επιθυμία του 21χρονου άσου της Άρσεναλ που έχει συζητηθεί για τον Ολυμπιακό. 

Οι σκέψεις του Νέλσον και ο Ολυμπιακός

Αρκετά δημοσιεύματα στην Αγγλία κρατούν ανοιχτό το θέμα του Ρις Νέλσον, του εξτρέμ της Άρσεναλ για τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει κάνει προσπάθεια δανεισμού. Ο 21χρονος άσος που κοστολογείται στα 10 εκατομμύρια ευρώ είναι φυσικά μία περίπτωση που θα μπορούσε να έχει βάση μόνο για δανεισμό, με την αξία του να παραμένει πολύ υψηλή παρά το γεγονός ότι φέτος είχε ελάχιστες συμμετοχές με την Άρσεναλ και ο ίδιος ο Αρτέτα έχει παραδεχτεί ότι τον αδίκησε.

Για τον Νέλσον υπάρχουν νέα ρεπορτάζ στην Αγγλία που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να τον έχει στη λίστα του για εξτρέμ και τον παίκτη να είναι σε σκέψεις σχετικά με το μέλλον του. Από τη μία θα ήθελε να δοκιμάσει στη νέα σεζόν μήπως πάρει περισσότερες συμμετοχές στην Άρσεναλ, από την άλλη δεν είναι βέβαιος γι΄αυτό και θεωρεί ότι θα ήταν προτιμότερο να πάει σε ένα άλλο πρωτάθλημα στο οποίο θα έχει εγγυημένο χρόνο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα μπορούσε να του προσφέρει μία τέτοια ευκαιρία, αλλά για τον Άγγλο άσο το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι λογικά το ελκυστικότερο. Προ τριετίας είχε παίξει δανεικός στη Χοφενχάιμ για μία σεζόν και είχε βάλει 7 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Προφανώς είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό, την οποία θα προσπαθήσει να εξαντλήσει από τη στιγμή που πρόκειται για έναν παίκτη με δεδομένη αξία, με... αμέτρητες συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και με πλεονέκτημα τις καλές σχέσεις με την Άρσεναλ που θα μπορούσε να εμπιστευτεί έναν παίκτη της με προοπτικές στο σύλλογο του Πειραιά. Ρόλο στις συζητήσεις θα μπορούσε να είχε και ο Παπασταθόπουλος, αν και βέβαια παίκτες της Premier League είναι δύσκολο να πειστούν να αλλάξουν περιβάλλον εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος...