Η επιλογή του Γκουαρντιόλα με Τσέλσι και ο Ολυμπιακός

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε τη Μάντσεστερ Σίτι χωρίς Ρόντρι και Φερναντίνιο στον τελικό με την Τσέλσι, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε.

Η επιλογή του Γκουαρντιόλα με Τσέλσι και ο Ολυμπιακός

Η επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα να παρατάξει τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League με την Τσέλσι χωρίς "εξάρι" και να δώσει αυτό τον ρόλο στον Γκουντογκάν σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Φάνηκε παράξενο σε αρκετούς ότι ο Καταλανός παρέταξε την ομάδα του σε ένα τέτοιο ματς χωρίς να έχει ένα καθαρό "εξάρι" στο γήπεδο.

Συνήθως κατά τη διάρκεια της σεζόν έπαιζε με βασικό είτε τον Ρόντρι, είτε τον Φερναντίνιο. Ένας από τους δύο είχε θέση στην αρχική ενδεκάδα της Σίτι και γι' αυτό άνοιξε τόσο μεγάλη κουβέντα για την επιλογή του στον τελικό του "Ντραγκάο", τον οποίο τελικά δεν πήρε κιόλας.

Πάντως αυτό το τρικ ο Πεπ Γκουαρντιόλα το έχει κάνει ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Δεν συνέβη για πρώτη φορά στο Πόρτο, αλλά για δεύτερο. Η πρώτη φορά που παρέταξε τη Μάντσεστερ Σίτι με αυτό το σχηματισμό ήταν στο ένα ματς με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα στο 3-0 με τους Πειραιώτες στο "Έτιχαντ" ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε παρατάξει την ομάδα του με τον Γκουντογκάν να παίζει ως "εξάρι" και να έχει τον Φόντεν και τον Ντε Μπρόινε μπροστά του σε σχηματισμό 4-3-3. Στον τελικό με την Τσέλσι ο Καταλανός προπονητής είχε τον Γκουντογκάν "κόφτη" και μπροστά του τον Φόντεν και τον Σίλβα. Παρόμοιο σχήμα δηλαδή με αυτό που είχε παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Και εκείνο το ματς στο Μάντσεστερ ήταν το μοναδικό που είχε κάνει κάτι τέτοιο ο Γκουαρντιόλα.