Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-0: Ρίσκαρε και έμεινε στην Super League! (highlights)

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Ξάνθη και θα συνεχίσει στη Super League! Ο Βέργος με πέναλτι «χρυσός» σκόρερ στο 83΄, με τον Δέλλα να βάζει όλους τους επιθετικούς στο τέλος και να δικαιώνεται!

Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-0: Ρίσκαρε και έμεινε στην Super League! (highlights)

Έμεινε στη Super League ο Παναιτωλικός! Νίκησε 1-0 σε ματς-θρίλερ την Ξάνθη στο Αγρίνιο και την άφησε στη δεύτερη κατηγορία, ανατρέποντας την ήττα του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και αξιοποιώντας εκείνο το εκτός έδρας γκολ. Ο Νίκος Βέργος με πέναλτι στο 83' (χέρι Θ. Παπάζογλου) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίτσο και την ομάδα του στη σωτηρία! Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν γεμάτο ένταση, με την Ξάνθη να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Τελικά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πανηγύρισαν στο τέλος την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αρκετά νευρικό και φυσικά δυναμικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να δώσει ρυθμό και την Ξάνθη να μην τον αφήνει, κάνοντας και αρκετές καθυστερήσεις όποτε είχε την ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, απείλησαν με τον Έμπερτ στο 10΄και τον Σιατραβάνη στο 27΄, ενώ η ομάδα του Δέλλα επιχειρούσε κυρίως με τον Μεντόσα χωρίς να μπορεί να κάνει τη μεγάλη φάση και με την άμυνα της Ξάνθης να βρίσκει τις λύσεις. Παρά τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε ο Παναιτωλικός με αρκετά κόρνερ και φάουλ κοντά στην περιοχή. Σε ένα από αυτά ο Μεντόσα αστόχησε για λίγο στο 32'. Με την Ξάνθη να ανακόπτει τα ξεσπάσματα που πήγαιναν να κάνουν οι γηπεδούχοι με την πίεσή τους και το ημίχρονο να λήγει δίχως τέρματα και με τους Θρακιώτες απολύτως ικανοποιημένους από τον έλεγχο του παιχνιδιού, με μία ευκαιρία του Βέργου που δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στις καθυστερήσεις.

Ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή με τον Βέργο στο 53' στο ξεκίνημα της επανάληψης και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να αυξάνει όλο και περισσότερο την πίεση, ενώ ο Δέλλα πέρασε και τον Ματσόλα στην επίθεση κάνοντας το σύστημα 4-4-2. Με τον Τεννέ να κάνει αμέσως τις δικές του κινήσεις για φρεσκάρισμα και αντιμετώπιση των νέων δεδομένων, αλλά και για τον τραυματισμό που είχε λίγο νωρίτερα στο πρόσωπο ο Τάσος Παπάζογλου. Μετά το 65΄το ματς πήρε «φωτιά» με τον Παναιτωλικό να πιέζει και την Ξάνθη να αμύνεται ηρωικά και όποτε μπορούσε κυνηγούσε τις αντεπιθέσεις στους ελεύθερους χώρους.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Δέλλας έπαιξε τα ρέστα του βάζοντας κι άλλους επιθετικούς σε θέσεις αμυντικών, με τον Μάζουρεκ στο 79΄να χάνει καλή ευκαιρία με άστοχο σουτ. Στο 81΄έγινε το πέναλτι από το χέρι του Θανάση Παπάζογλου που δεν πρόλαβε να μαζέψει το χέρι του από την απόκρουση του Τζούρμαν. Με το Νίκο Βέργο να ευστοχεί στο 83΄ στην εκτέλεση και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον Ματσόλα να χάνει ευκαιρία στο 86΄καθώς το σουτ του απέκρουσε ο Ίτσο και στο 89΄την Ξάνθη να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Θυμιάνη, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Κνετ. Την ώρα που γινόταν χαμός και στους πάγκους με αντεγκλήσεις και αποβολές προπονητικών στελεχών! Στις καθυστερήσεις ο Έμπερτ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση ελάχιστα άουτ, σε τεράστια ευκαιρία της Ξάνθης να ισοφαρίσει! Με τον Δέλλα να αποβάλλεται στο τέλος γιατί από εκνευρισμό σούταρε την μπάλα εκτός γηπέδου! Ο Θυμιάνης στο 97΄είχε κεφαλιά άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα...

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-0

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 83΄Βέργος (πέναλτι) 1-0

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 16΄Μαλής, 57΄Ταχάρ, 84΄Βέργος, 88΄Ντίας, 95΄Κνετ - 54΄Μικελτάντζε, 57΄Δημούτσος, 65΄Θυμιάνης, 68΄Παντελιάδης

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος (77΄Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα (77΄Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ (58΄Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (88΄Βάντερσον), Μεντόσα.

Ξάνθη: Ίτσο, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (64΄Θυμιάνης), Πέτροβιτς (85΄Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε (64΄Τάτος- 78΄Σρόγιεν), Σιατραβάνης, Θ. Παπάζογλου.