Ξάνθη - Παναιτωλικός 2-1: Ανατροπή και προβάδισμα (highlights)

Η Ξάνθη γύρισε...τούμπα τον αγώνα με τον Παναιτωλικό (2-1) στα Πηγάδια και έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Αγρίνιο την Κυριακή (30/5, 19:30). Ο σκόρερ του 0-1 Νίκος Βέργος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 46'. Βγήκαν όλες οι αλλαγές του Μπάμπη Τεννέ.

Ξάνθη - Παναιτωλικός 2-1: Ανατροπή και προβάδισμα (highlights)

Ο Παναιτωλικός με το...καλημέρα βρέθηκε μπροστά στο σκορ και πήρε ψυχολογία. Στο 6’ ο δραστήριος Νίκος Βέργος εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αμυντικών της Ξάνθης αλλά και το γύρισμα του Ντουάρτε και πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του Αγρινίου με πλασέ στην κίνηση.

Οι γηπεδούχοι μετά το 20’ συνήλθαν, ανέβηκαν και προσπάθησαν κυρίως από αριστερά – δεξί μπακ για τον Παναιτωλικό ο Μανθάτης – είχαν 2-3 καλές στιγμές αλλά τίποτα παραπάνω με τα «καναρίνια» επίσης να είναι ικανά να κάνουν...ζημιά με τον Βέργο να δημιουργεί προβλήματα και να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα.

Ο Τεννές πριν...φύγει το ημίχρονο έκανε αλλαγή και γύρισε δεξί μπακ τον Σιατραβάνη (εκτός ο αρνητικός Πέτροβιτς) και η αλήθεια είναι πως η ομάδα του το τελευταίο δεκάλεπτο του α’ μέρους λειτούργησε ακόμη καλύτερα αλλά γκολ δεν ήρθε.

Ένα γκολ που άγγιξε ο Παναιτωλικός με τον Βέργο μόλις στα 15 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μεντόσα έδωσε έτοιμο γκολ στον επιθετικό της ομάδας του Αγρινίου αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή σε μια φάση όπου θα μπορούσε να...κόψει τα πόδια των παικτών της Ξάνθης.

Τελικά το 0-2 δεν έγινε και πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Έμπερτ (52' 1-1), μετά την ωραία πάσα του Σιατραβάνη και το λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού που ξέχασε τον εξαιρετικό Γερμανό.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες για να κάνει το 1-2 σε ένα αρκετά καλό ματς, με ρυθμό, πάθος, ένταση και ωραίες φάσεις, αν και βρισκόμαστε στο φινάλε της σεζόν ενώ και οι συνθήκες στην Ξάνθη δεν ήταν ιδανικές λόγω της ζέστης.

Στο 70' ο Τεννές έκανε και πάλι το...θαύμα του. Ο Σρόιχεν πέρασε στο ματς και ένα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, σέντραρε και ο Μικελτάτζε (είχε μπει στο 34') με σουτ διαμόρφωσε το 2-1 για την ομάδα της Ξάνθης.

Έτσι η ομάδα της Ξάνθης έχει να μικρό προβάδισμα, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί αφού η ρεβάνς είναι στο Αγρίνιο την Κυριακή και ο Παναιτωλικός με μία νίκη με 1-0 θα παραμείνει στη Super League. Βέβαια οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο για το 0-2 στο 46', σε μια φάση όπου ενδεχομένως να έκρινε τα πάντα από τον πρώτο αγώνα μπαράζ.

Με υποθέσεις όμως δεν παίζουμε μπάλα και πρέπει να σταθούμε στον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος δοκίμασε αρκετά πράγματα στο ματς και του βγήκαν όλα. Όπως η αλλαγή στο 34' με τον Σιατραβάνη να γυρίζει δεξί μπακ και να φτιάχνει το 1-1 ενώ στο 2-1 συνεργάστηκαν οι Σρόιχεν, Μικελτάτζε που επίσης είχαν περάσει στο ματς ως αλλαγή!

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο: Ξάνθη Αρένα

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 52' Έμπερτ, 71' Μικελτάτζε - 6’ Βέργος

Κίτρινες: Δημούτσος, Τσότσαλιτς, Μεντόσα, Έμπερτ, Περέιρα

ΞΑΝΘΗ (Τεννές): Ίτσο – Πέτροβιτς (34’ Μικελτάτζε), Βέρκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδης – Δημούτσος, Θυμιάνης (70' Τεσίγια) – Έμπερ, Ντίνας (70' Σρόιχεν), Σιατραβάνης (87' Στάθης) – Παπάζογλου (87' Καπνίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κνετ – Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Περέιρα (86' Βάντερσον) – Εντινγκά (86' Καρέλης), Ντίας – Μπαρμπόσα, Ντουάρτε (73' Αριγίμπι), Μεντόσα (63' Ταχάρ) – Βέργος (73' Ματσόλα)