Η έκπληξη με Καφού στη Νότιγχαμ και ο Τιάγκο Σίλβα του Ολυμπιακού

Ο Καφού παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά πλέον είναι μόνιμο στέλεχος της και απαραίτητος. Τι έκανε ο Τιάγκο Σίλβα με τους Πειραιώτες.

Η έκπληξη με Καφού στη Νότιγχαμ και ο Τιάγκο Σίλβα του Ολυμπιακού

Λίγο πριν το φινάλε της περασμένης θερινής μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Καφού και πήρε στη θέση του τον Τιάγκο Σίλβα. Ο 28χρονος Πορτογάλος κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει τις εντυπώσεις στο αγγλικό κλαμπ και ο δανεισμός του να γίνει μόνιμη μεταγραφή.

Με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει κάνει μία εξαιρετική σεζόν με 31 συμμετοχές στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Championship. Ο Καφού θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ομάδας του Κρις Χιούτον. Το μεγάλο πλεονέκτημα του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού είναι ότι έχει τη δυνατότητα να παίξει σε αρκετές διαφορετικές θέσεις στη μεσαία γραμμή και να δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του. Ακόμη και "δεκάρι" σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στο μέλλον ο τεχνικός της Νότιγχαμ Φόρεστ που τον θεωρεί απαραίτητο για να μπει στην πρώτη εξάδα την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και τόνισε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να μείνω στην ομάδα. Ήρθα δανεικός από τον Ολυμπιακό, αλλά ο στόχος μου από τότε που ήρθα ήταν να δείξω τις ικανότητες μου και πιστεύω ότι τα κατάφερα», είπε αρχικά ο Καφού.

«Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα για τον τρόπο με τον οποίο θέλω να παίξω. Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, όμως, είναι ανταγωνιστικό και μου αρέσει πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο Καφού. Ο Κρις Χιούτον έχει χαρακτηρίσει τον Καφού έναν ποδοσφαιριστή έκπληξη για την ομάδα του και θεωρεί ότι τη νέα σεζόν θα είναι βασικότατος.

Ο Τιάγκο Σίλβα από την πλευρά του που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο και άφησε το Νότιγχαμ για τον Πειραιά δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να γίνει απαραίτητος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε 12 συμμετοχές στη Super League και 4 στα play off, ενώ έπαιξε και σε πέντε ματς του Κυπέλλου Ελλάδας. Και αν για τον Καφού το μέλλον είναι ευοίωνο στη Νότιγχαμ για τον Σίλβα δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο με σιγουριά.