Πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στα 38 ο Καρντόσο!

Στην κατάκτηση της Apertura της Παραγουάης οδήγησε ο Όσκαρ Καρντόσο την Λιμπερτάδ, με τον πρώην φορ του Ολυμπιακού να «οργιάζει» στα 38 του! 

Πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στα 38 ο Καρντόσο!

Πριν από μερικές ημέρες (στις 20/5) ο Όσκαρ Καρντόσο έγινε 38 ετών, αλλά συνεχίζει να «γεμίζει» τα αντίπαλα δίχτυα και να πανηγυρίζει τίτλους. Ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού (για μία σεζόν, το 2016-17) κατέκτησε με την Λιμπερτάδ το πρωτάθλημα Apertura στην Παραγουάη και μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και ο παίκτης με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής!

Ο σπουδαίος «γκολτζής» αγωνίστηκε σε 16 αναμετρήσεις του πρώτου εξαμήνου και σημείωσε 9 τέρματα με 4 ασίστ! Κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν έπαιξε περισσότερο και δεν έβαλε πιο πολλά γκολ, με τον Καρντόσο να χαρακτηρίζεται ηγέτης για το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Λιμπερτάδ και το πρώτο που κατακτά την τελευταία τετραετία.

Ο Καρντόσο είχε κάνει τρομερές σεζόν στην Ευρώπη με την Μπενφίκα (167 γκολ) αλλά όταν πήγε στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Δεν έβρισκε τρόπο να σκοράρει, έμεινε συνολικά στα τρία τέρματα και τίναζε τη φανέλα του για να φύγουν τα... μάγια! Επιστρέφοντας το 2017 στην πατρίδα του κατάφερε ξανά να έχει επαφή με την αντίπαλη εστία, καθώς συνολικά με την Λιμπερτάδ έχει πετύχει σε αυτό το διάστημα 47 γκολ σε 92 αγώνες! Ένας τεράστιος σκόρερ που δεν έχει σκοπό να σταματήσει να στέλνει την μπάλα στο «πλεχτό» μέχρι να αποφασίσει να τερματίσει τη μεγάλη σταδιοδρομία του.