Αξίζει το δεύτερο νταμπλ ο Μαρτίνς

Η ιστορία που γράφει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και η πρόοδος της δουλειάς του δίνουν άλλη σημασία στην ευκαιρία του νταμπλ και σε μία ακόμη επιβράβευση στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. 

Αξίζει το δεύτερο νταμπλ ο Μαρτίνς

Για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, η νίκη στον σημερινό (21.00) τελικό με τον ΠΑΟΚ θα έχει ιδιαίτερη αξία. Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο θα είναι το πρώτο νταμπλ της καριέρας του. Για τον Γιαν Εμβιλά το πρώτο Κύπελλο της ζωής του. Για πολλούς θα είναι κάτι ξεχωριστό. Για τον Πέδρο Μαρτίνς θα αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση.

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από τα χαμηλά και οδήγησε τις ομάδες του στις διακρίσεις. Έβγαλε στην Ευρώπη μικρομεσαίες της Πορτογαλίας όπως την Μαρίτιμο και την Ρίο Άβε. Το συνέχισε με την Γκιμαράες, με την οποία πριν από τέσσερα χρόνια (28 Μαΐου του 2017) έπαιξε σε τελικό Κυπέλλου στην Πορτογαλία, χάνοντας με 2-1 από την Μπενφίκα των Φέισα, Σάμαρη και Μήτρογλου. Και μετά έκανε το μεγάλο βήμα για την Ελλάδα.

Έφτιαξε ομάδα την πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό δίχως να πάρει τίτλους. Και έμεινε. Για τον Ολυμπιακό είναι σπάνιο έως απίθανο να συνεχίσει προπονητής που δεν έχει πάρει κάποιον τίτλο σε μία σεζόν. Ο Μαρινάκης κράτησε τον Μαρτίνς και ο Πορτογάλος δικαίωσε αυτή την εμπιστοσύνη. Με το περσινό νταμπλ, με το να έχει την ομάδα στα πρόθυρα ενός δεύτερου συνεχόμενου. Και με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει που μπορεί να γίνει ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου με δύο νταμπλ στη σειρά, αλλά μόνον ο Ολυμπιακός και οι δικοί του τίτλοι. Θέλει...δε θέλει, πάντως, ο Πέδρο, μπορεί να γράψει απόψε ιστορία στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο δικό του επίτευγμα. Τεράστιο.

Όπως επίσης ότι θα ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ σε νίκες αυτή την τριετία που βρίσκεται στην Ελλάδα. Θα... ρεφάρει μια και καλή τις αποτυχίες των πρώτων τριών αγώνων, στην πρώτη του σεζόν αλλά και στη δεύτερη, όταν δεν είχε καταφέρει να οδηγήσει σε νίκη τον Ολυμπιακό απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θα έχει πια όλα τα ρεκόρ υπέρ του, απέναντι σε κάθε ομάδα. Κι αυτό δεν είναι επίσης κάτι απαρατήρητο.

Το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ενόψει του τελικού σε λίγες ώρες, λένε πολλοί ότι είναι η έλλειψη πίεσης. Ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν το πάρει. Ότι ο ΠΑΟΚ των -26 και της σεζόν εκτός όλων των στόχων, έχει μόνο αυτή την κούπα για παρηγοριά. Δεν είναι έτσι. Στον Ολυμπιακό πάντοτε κάθε τελικός και κάθε τρόπαιο έχει πίεση. Ανάγκη κατάκτησης. Έτσι είναι πλασμένη αυτή η ομάδα. Σίγουρα ακόμη κι αν χάσει σήμερα ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει ότι απέχει πολύ και από τον ΠΑΟΚ και από τις άλλες ελληνικές ομάδες. Μόνο που κανείς στην πειραϊκή ομάδα και πρωτίστως ο Μαρτίνς, δεν πρόκειται να ψάξουν ελαφρυντικά ή να επαναπαυθούν σε κάτι. Πάει για μάχη ο Ολυμπιακός στον τελικό, ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο αποφασισμένο για όλα. Όπως αποφασισμένος για όλα είναι και ο ίδιος ο Ολυμπιακός...